Hovudside

Hvor lenge kan et hus Plant Siste med sigarettrøyk?

by Walther

Hvor lenge kan et hus Plant Siste med sigarettrøyk?

Korrelasjonen mellom potteplanter og deres eksponering for sigarett og annen passiv røyking er et kompleks. Potteplanter dra nytte av visse komponenter og hjelpemiddel tobakksrøyk i å fjerne visse giftstoffer i luften. Imidlertid er overdreven og gjentatt direkte eksponering skadelig for plantens helse. Det er liten skade og en liten fordel til potteplanter tidvis utsatt for røyk, men de negative virkningene oppveier fordelene.

Fordeler


Tobakksrøyk inneholder karbondioksid og karbonmonoksid. Planter trenger karbondioksid for å overleve. Det er tilstrekkelig lysnivåer, karbondioksid hjelpemidler plantevekst. Karbonmonoksid øker en plante evne til photo. Dette er bare gunstig i små mengder, som andre giftstoffer i tobakksrøyk negativt påvirke plantens fotosyntese prosessen.

Planter som Filters


Potteplanter opptre som luftrensere ved å filtrere ut mange giftige komponenter i tobakksrøyk. Vanlige potteplanter som Philodendron, Dracaena marginata, edderkopp planter, gylne pothos og krysantemum fjerne formaldehyd og benzen i passiv røyking. Andre planter som dyrkes inne også ha de samme luft rengjøring kvaliteter, slik som bregner, asalea, Gerbera tusenfryd, engelsk eføy og bambus palmer.

Cons


Utsette potteplanter til store mengder tobakksrøyk slutt fører til nedgang i de fleste planter. Nedgangen og levealder varierer sterkt avhengig av mengden av røyk, lengde av eksponering og type anlegg. Noen partikler og tjære som vanligvis finnes i tobakksrøyk tetter porene i bladene, inhibering av plantene evne til å utveksle gasser. Andre svevestøv strøk bladet overflate, reduserer dens evne til photo.

Tomat-Tobacco Mosaic Virus


Et annet viktig aspekt til relasjonene mellom planter og tobakk er tomat-tobakk mosaikk virus. Viruset er den mest smittsomme plantesykdommer kjent, som det er blitt bevart for opp til 50 år, selv i døde planter. Behandlet tobakk i form av sigaretter, kan pipetobakk og sigarer alle inneholder viruset. Uten eller håndtering tobakksvarer bør ikke gjøres i en fase av anlegget forplantning. Alle som røyker bør vaske hendene før du håndterer planter.