Hovudside

Planter som vokser fra en pære

by Walther

Oppsvulmede blomster kan dyrkes flere steder i hagen. Mange av disse plantene trives med litt oppmerksomhet og vil blomstre år etter år. De vanligvis blomstrer om våren og deres briljant-farget blomstrer, men kortvarig, gjøre dem til et populært tillegg til hage plass. Noen pærer kan kreve spesiell oppmerksomhet i vintermånedene, men mange vil blomstre i flere år uten å bli rykket opp med roten.

Langvarige Blooms


Georginer vise sine flamboyant blomstrer fra sommeren helt opp til den første frosten. De kan dyrkes hvor som helst, men bare produsere året i varmt klima. I kaldere klima, kan knollene bli rykket opp med roten og oppbevares på et kjølig fuktig sted over vinteren.

Eleganse


Regal lilje tilhører slekten Lilium. De skjellende pærer er plantet i høst, produsere elegante blomstrer i slutten av neste vår. Noen varianter topp på slutten av vekstsesongen. Liljer vokser godt i full sol til delvis skygge og bland godt med busker og stauder.

Popularitet


En seng av tulipaner gjør en flott utstilling i tidlig på våren. Disse populære blomster jobber godt spredt i grenser med andre planter eller gruppert sammen i separate senger. Det finnes mange flotte varianter som varierer i høyde, farge og blomst former.

Spring Blossoms


Påskeliljer er fantastisk for innledet våren; Narcissus blomst så tidlig som mars. Disse herlige blomstene kan plantes i potter, i åpne områder eller i steinbed. Pærene er svært hardfør og trenger litt oppmerksomhet for å blomstre neste år.

Summer Blooms


Gladiolas blomstre i sommer, og er egnet for dyrking i blomsterbed, grenser og containere. De kommer i et stort utvalg av farger og kan også vokse opp til seks meter i høyden. Gladiolas gjøre gode snittblomster. Grave opp og dele stengelknoller hvert par år å plante følgende februar eller mars.

Tidlig bloomers


Noen oppsvulmede blomster er spesielt vær hardfør og vil blomstre før våren kommer. Den Galanthus (eller snøklokke) med sine hvite, klokkeformede blomster, vises så tidlig som midt på vinteren. Kort tid etter, de tidlige krokus og scillas vises. Krokusene kan plantes i trange områder. Crocus pærer spredt i gresset vil vanligvis kommer opp hver vår.