Hovudside

Hvordan feed Spring pærer

by Walther

Planting vårblomstrende løker er en flott måte å legge farge til hagen din. For å sikre at dine vårløker vil komme ut på jakt sitt beste, bør du gjødsle dem i høst under planting og igjen på våren. Beinmel er et utmerket jordforbedringsmiddel for knoller på grunn av sin lave konsentrasjon av nitrogen og høy konsentrasjon av fosfor. Andre pære-spesifikke gjødsel (som Bulb-Tone etter Espoma) også fungere godt.

Bruksanvisning


En feed dine pærer i høst når du planter dem. Ta en spiseskje med beinmel (eller en pære-spesifikk gjødsel) og dryss den i hullet med pære. En annen fin måte å mate en pære når du plante det er å blande en spiseskje av beinmel på med litt sand og matjord og deretter dekke pære med den blandingen.

•  Feed din pærer igjen på våren før de blomstrer, eller etter at de dukker opp ved sprinkling en spiseskje eller så av gjødsel i jord på toppen av pære. Gartnere uenige om en annen våren befruktning er virkelig nødvendig. På den ene siden, horticulturists hevder at det er unødvendig fordi pæren bruker de næringsstoffene den har lagret fra høsten til å produsere blomsten. På den andre siden, horticulturists hevder at det hjelper erstatte næringsstoffer for neste vekstsesong. Hvis du velger å gjødsle om våren, bruke beinmel eller en pære-spesifikke gjødsel. Hvis du ikke har noen, vil en lett applikasjon med en allsidig gjødsel (5-5-5 eller 10-10-10, for eksempel) fungerer også.

•  lett ripe opp gjødsel i jorda rundt pære. Dette vil hjelpe pære bedre bruke fosfor i gjødsel fordi fosfor vanligvis ikke jobbe seg ned i jorden veldig godt.

•  Test din jord pH. De fleste vårløker krever pH-verdien i jordsmonnet til å være mellom 6,0 og 7,0. Med pH-verdi i dette område, har pære best tilgang på næringsstoffer i jordsmonnet.

Tips og advarsler


  • Blanding av gjødsel i jorda i løpet av høsten planting er en fin måte å sikre at gjødselen ikke brenner pære.
  • Ikke klipp av bladverket av pærene når de blomst i løpet av våren. Bladverket er den viktigste måten næringsstoffer komme til pære for oppbevaring til neste sesong og kutte den av før pæren fylles i seg selv kan være dårlig for anlegget.
  • Bruk bare en pære-spesifikke gjødsel (eller beinmel) når gjødsling pære i høst ved å plassere gjødsel direkte i hullet med pære. Bruk av andre gjødsel å mate pærer på denne måten kan brenne pære.