Hovudside

Edderkopper & Venus Flytraps

by Walther

Edderkopper & Venus Flytraps

Den Venusfluefanger vokser i naturen bare i en liten stripe av myrer i Carolinas. Det tilpasset sin næringsfattig habitat ved å bli kjøttetende. Blader danner en Fanged snap felle og tiltrekke seg bytte med nektar. Når et insekt eller edderkopp kommer inn i fellen og børster to trigger hår, de blader fange byttedyr.

Bakgrunn


I sin kyststripe miljø, vokser Venusfluefanger like over vannspeilet i sure torvmyrer. For hjem vokser, kombinere torv mose og sand gir et passende surt voksende blanding. Et akvarium eller terrarium med et lokk bidrar til å gi anlegget fuktigheten den trenger for å trives. Planten trenger minst seks timer med lys hver dag. Vokse lysene vil bidra til å holde plantene friske innendørs hvis du ikke har en solrik innendørs plassering. Gjødsel eller rå hamburger kan skade anlegget. Den foretrekker insekter eller edderkopper.

Fellene


Venus flytrap trigger hår hjelpe planten spare energi. Regn eller en enkel berøring av en pinne vil ikke utløse fellen. En felle kan vanligvis ta tre ofrene før den dør. Fellen utskiller fordøyelsesenzymer juice og forbruker levende byttedyr for næringsstoffer, primært nitrogen og fosfor.

Edderkopper


En edderkopp tiltrukket av Venusfluefanger sin nektar vil utløse fellen å stenge når den beveger seg over trigger hår. Ørsmå edderkopper kan være i stand til å unnslippe mellom felle kjever. De interlacing kanter av musling-formet feller tillate små byttedyr å unnslippe. Dette sparer anlegget fra å kaste bort energi for et måltid som er for liten. En edderkopp stor nok til å være verdt å spise vil være ute av stand til å unnslippe fellen. De fleste edderkopper oppløses fullstendig i fellen fordi kroppene deres er myk.

Pekere


Hvis du vokser din Venusfluefanger på et sted der det ikke kan fange sin egen mat, mate den to edderkopper eller en liten slug hver måned. Vanne den med regnvann eller destillert vann. Vann fra springen kan være for høy i alkaliske eller mineraler, i henhold til Iowa State University Extension.

Når en Venusfluefanger fordøyer et insekt med et ytre skjelett, et hardt ytre casing, forblir exoskeleton i fellen når det åpnes på nytt og til slutt blåser bort. (Se Referanser 3)

Unngå å utløse fellene unødvendig. Fellen vil dø etter stengetid omtrent sju ganger. (Se referanser 1: Grafen 11)