Hovudside

Hvordan å rense en Offset Flue

by Walther

Hvordan å rense en Offset Flue

Riktig å opprettholde en peis er ekstremt viktig. I løpet av gjentatt bruk, en meget brennbar rest kalt kreosot bygger seg opp på innsiden av skorsteinen. Mens peisen selv er bygget for å inneholde brann, er flue bare bygget for å inneholde eksos, og en brann starter det kan skade skorsteinen og sette selve bygningen i brann. Offset skorsteiner (flues med bend i motsetning til å være perfekt vertikal) krever spesielle fleksible børster for å rense, men er ellers rengjøres på samme måte som vanlige røykkanaler.

Bruksanvisning


Rengjøring av Flue Fra toppen


•  Sjekk manualen til peisen for å finne ut hvilke verktøy du trenger for å fjerne pipehatt (hvis du ikke har en manuell, vil du nødt til å klatre opp på taket og bestemme det selv). Få de riktige verktøyene og fest dem til verktøybeltet.

•  Fjern eventuelle logger, logger innehavere eller andre gjenstander i peisen og åpne peisen spjeld. Klipp av en bit av presenning som er litt større enn din peis og bruke duct tape for å feste den over åpningen for å forsegle peisen (dette vil hindre ekstremt rotete rusk fra forurensende rommet).

•  Sett på klær og fottøy (som dette rengjøring vil sannsynligvis uopprettelig flekken det). Sikre stigen, klatre opp på taket, og fjern skorstein. Plasser skorstein på bakken inntil nødvendig igjen.

•  Ta på deg vernehansker, vernebriller, hår cover, og pustemasken. Sett lommelykt i verktøybelte og nøye klatre stigen mens du holder skorstein pensel.

•  Grundig feie innsiden av skorsteinen med børsten, og til å bruke lommelykt for å avgjøre hvilke områder som trenger mer rengjøring (hvis en del av offset flue er ikke synlig fra taket eller bakken, utvide børsten og grundig skrape på den delen , som du ikke vil være i stand til å visuelt sjekke det for tapte flekker). Ned stigen når du er ferdig.

Rengjøring av Flue fra bunnen


•  unseal peis og kaste bort den avkappede presenning og noen falt rusk. Legg ut den gjenværende delen av presenning på gulvet foran peisen.

•  Lay på ryggen og legger hodet i peisen. Bruk skorstein børste til å rense grundig den nederste delen av skorsteinen, ved hjelp av lommelykt for å se tapte flekker (igjen, hvis en del av offset flue er ikke synlig fra begge retninger, børste det spesielt grundig).

•  Fjern presenning og noen falt rusk. Bestige stige med skorstein dekselet og installere det på nytt.

•  Kast fouled klær, hår cover, og pustemaske. Støvsuge rusk på åren eller teppe og stenges inntil du har tenkt å bruke peisen igjen.

Tips og advarsler


  • Profesjonelle feiere kan være dyrt, men de vil være i stand til å gjøre jobben mer sikkert og grundig enn en utrent person. Vurdere nøye fare ved arbeid på taket før de bestemmer seg for å rense røyk selv.
  • Forsøk aldri å rengjøre eller vedlikeholde en peis når en brann er, eller var nylig, brennende. Fullt slukke eventuelle flammer og glødende materiale før du begynner.
  • Arbeider på et tak kan være svært farlig. Sikre alle verktøy til verktøybeltet og være svært forsiktig når du klatre i stigen mens du holder stedene.