Hovudside

Hvordan Breed Phlox

by Walther

Hvordan Breed Phlox

Phlox er et lystig flerårig blomst med en lang blomstrende habit.There finnes mange varianter av phlox, fra snikende phlox til tre-fot høye blomster. Våren Hagen er berikes av de tidlige blomstringen varianter og sommeren blomstring phlox kan gi en farge show for seks uker på rad. Toner og nyanser tilgjengelig, er varianter av hver primærfarge og noen er til og med søtt duftende. Den høye phlox lage et spektakulært bakteppe i staude hagen, og legger til bevegelse og tekstur som blomstrer svaier i vinden. Phlox kan dyrkes fra frø, delt eller vokst fra stammen borekaks.

Bruksanvisning


Ved Divisjon


•  Del et eksisterende anlegg. Phlox må deles hvert tredje eller fjerde år. Bruk en skuffe til å skille ut en del. Vær sikker på at den har en god rot masse og tre til 10 voksende stengler.

•  Klargjør en seng for delt stykke. Grave i tre inches av kompost for å produsere en rik seng. Grave et hull som er dobbelt så stor som roten massen av stykket. Dette vil sikre pent brutt opp jord så røttene ikke trenger å slite som de fastsetter. Fyll i bunnen av hullet slik at røttene vil hvile jordiske men de vegetative deler av anlegget vil være over jordnivået.

•  Plasser divisjon i hullet og fyll rundt det å trykke på jorda mot røttene. Vanne planten før jordsmonnet bosetter. Tilsett mer jord hvis røttene viser eller en dukkert har blitt dannet.

Ved Stem Cutting


•  Fyll en sprayflaske med vann og 10 prosent blekemiddel. Bruk denne løsningen for å sterilisere beskjæringssakser. Skjæreverktøyet må være sterile slik at den ikke innfører patogener inn i den overordnede anlegg eller kuttet stilk.

•  Finn et sunt gren med god bladvekst som er fra andre vekst. Skjær en del av den enden som er 2 til 6 inches lang. Gjøre kutt i en liten vinkel og minst 1/4 tomme over en vekst node som viser som en liten arr på anlegget. Trekk av den nederste bladene på den avskårne enden inntil 1 1/2 inches er utsatt.

•  Dypp den avskårne enden av stammen i rooting hormon. Dette er strengt tatt ikke nødvendig, men vil gjøre anlegget roten mye raskere. Fyll kjelen med sand og vann inntil all sanden er fuktig. Senk den kappede enden av spindelen inn i mediet inntil den neste blad. Trykk på sand rundt skjæring.

•  Plasser potten i et opplyst område, men ikke i direkte sollys. Temperatur bør være mellom 65 og 70 grader Fahrenheit. Tåke anlegget hver dag for å gi fukt i omgivelsene. Den phlox skjæring vil heie på omtrent to til tre uker. Det kan dyrkes på i en gryte med plantejord eller plantet i hagen.