Hovudside

Blomster til Plant i november

by Walther

Blomster til Plant i november

Hvis du har en hage, og ønsker å plante blomstrer selv om vinteren, er det viktig å vite hvilke blomster å plante i november måned. Selv om været er ofte mørkt og kaldt i november, er det noen blomsterfrø som vil trives i disse forholdene. De fleste blomstene som er plantet i november vil vise sine fargede kronblad og løvverk i den tidlige delen av våren eller sommeren.

Clarkia


Clarkia blomster har blader med doble kanter; blomst er formet som en bjelle eller trompet. Clarkias vokse i nyanser av hvitt, rosa, rødt og oransje, og vokser godt i november fordi de trives best når nettene er kult. Planten kan vokse til ca 3 meter høye i modenhet og bør plantes minst 15 inches hverandre. Blomstene kan også bli kuttet for en vinter bukett hvis de blir tatt fra bakken rett før de åpner, ifølge Michigan State University.

Stemorsblomster


Stemorsblomst er en biennale plante som ofte plantet som en årlig. De trives godt i de kjølige dagene av høstsesongen; spirene vil dø hvis de får for mye sol, ifølge Michigan State University. Hvis stemorsblomster blir plantet i varmere årstider, de krever delvis skygge og fuktighetsrikt jordsmonn. Stemorsblomst frøene spirer i 10 til 14 dager, og anlegget har flere sorter, inkludert kronen serien som har lyse gule eller blå kronblad, og Fama stemorsblomster, som kan skilte med en rik oransje nyanse.

Dianthus caryophyllus


Den Dianthus caryophyllus, vanligvis kjent som nellik, er en flerårig blomst som ofte kategorisert i "rosa" gruppe - en samling av blomster som vokser i merk nyanser av rosa. Denne type nellik vokser i farger som laks og gul, samt mellom rosa og rødt, og trenger godt drenert jord som er rikt på næringsstoffer. Bladverket av nellik blomst er en gråaktig grønn farge; blomstene blomstrer i begynnelsen av sommeren etter å ha blitt plantet i november.

Calendula


Calendula er årlige blomster som blomstrer i både sommer og høst, avhengig av når de er plantet. Plantene har lys oransje, gule eller røde blomster, og kan vokse i delvis skygge samt full solen. Calendula blomster vokser mellom 1 og 2 meter; plass frøene om en fot fra hverandre når planting. Bortsett fra å være en attraktiv hage funksjon, er calendula også brukes til medisinske formål. Ifølge Web MD, er calendula ekstrakt brukes til å behandle sensitiv hud og forebygge muskelkramper, selv om tilstrekkelig medisinsk bevis er ikke tilgjengelig ennå.

Alyssum


Alyssum blomster kan plantes i november som en årlig blomst; i løpet av sommermånedene, er det mulig å plante alyssum å vokse som en staude. Små klynger av blomster krone hver stammen av alyssum anlegget; de blomstrer er ofte en ren hvit, men noen er farget med lilla eller rosa. Blomstene trenger godt drenert jord å vokse, og trives best i USDA hardførhet soner tre til 9. Anlegget er ofte brukt som en ramme eller kant anlegg for hager, siden det er kort og blomstrer raskt.