Hovudside

Blå Hibiscus Care

by Walther

Blå Hibiscus Care

I motsetning til bildet navnet tilsier, er blå hibiscus verken blå eller en ren hibiscus. Mens plantene er fjernt beslektet, blå hibiscus, eller Alyogyne hyegelii, er en mallow og skiller seg fra tradisjonelle hibiscus med sin udelte blomsterform. Blomster likne hibiscus blomster og blomstrer med levende farger. Riktig planting teknikker og rutine plante omsorg bidra til den generelle helsen til anlegget, slik at gartnere å legge til størrelse, stoff og tropisk preg på landskapet.

Identifikasjon


Blå hibiscus blomster blomstre i en rekke farger, ikke bare blå. Blomst farger inkluderer blå-lilla, lilla, fiolett, lilla, rosa, gul og hvit, avhengig av sorten. Denne eviggrønne busken oppsto i Western Australia og bjørner rynkete, hårete blader med flere fliker. Blomster gjennomsnitt 4 til 6 inches i diameter og blomstrer fra sen vår til tidlig høst. Busker vokse til høyder og bredder på ca 6 meter og har sløve-grønn, flikete blader.

Hvor å plante


Gartnere i US Department of Agriculture hardførhet soner 9 til 11, preget av gjennomsnittlig årlig temperaturer på 20 til 40 grader Fahrenheit minimum, kan vokse blå hibiscus som en staude. Gartnere i kjøligere klima kan vokse det som en årlig eller plante den i containere, som kan bringes innendørs i løpet av vinteren. Velg en planting sted som får litt vind beskyttelse sammen med fullt sollys for det meste av dagen, med moderat skygge i løpet av ettermiddagen. Jorda bør være Leir og litt syrlig, med pH-verdier mellom 5,5 og 6,5.

Bioklipp


Legg en 2- til 4-tommers lag av mulch til planting området for å hindre ugress dannelse og regulerer jordtemperaturer. Som teknings bryter ned, gir det blå Hibiscus med en kilde for næringsstoffer, ofte utelukker eventuelle behov for gjødsel. Som en ekstra fordel, beholder mulch fuktighet i jordsmonnet, og planter som er godt mulched trenger svært lite vanning når de er etablert.

Beskjæring


Beskjæring blå hibiscus planter er avgjørende for å sikre at de utvikler en full form. Uten årlig beskjæring, vil deres utseende bli sparsom og straggly. Beskjæring gir også mer kontroll over størrelsen anlegget og tillater gartnere for å opprettholde en mer kompakt størrelse, mens oppmuntrende kraftig vekst og mer levetid. Harde sviske blå hibiscus planter tidlig på våren, etter at den første tunge blomstring har ferdig, eller bruke en mindre dramatisk beskjæring metode ved lett trimming og forme plantene i vekstsesongen for å opprettholde sin form.