Hovudside

Hvordan ta vare på en karbonmonoksid alarm

by Walther

Hvordan ta vare på en karbonmonoksid alarm

En karbonmonoksid alarm i hjemmet kan redde familiens liv. Karbonmonoksid, eller CO, er et farlig stoff som ikke kan bli sett eller luktet når det er i luften. Faren for CO er dens effekt for å redusere blodets evne til å transportere oksygen rundt i kroppen. Boliger som brenner drivstoff som naturgass, olje og propan for varme har større risiko for CO forgiftning. Du må ta vare på din karbonmonoksid alarm riktig, spesielt hvis hjemmet bruker disse drivstoffene.

Bruksanvisning


•  Installer CO alarm innendørs for å beskytte familien mot CO forgiftning.

•  Hold CO alarm ut av områder av ditt hjem som ikke er klima-kontrollert, for eksempel loft eller garasjer. Det bør heller ikke være installert i altfor fuktige områder, som kjellere.

•  Ikke utsett CO alarm til kjemiske rengjøringsmidler eller løsemidler. Dette inkluderer spray deodoranter og hårspray.

•  Flytt CO alarm bort fra røykkanaler, skorsteiner, luftventilasjonsåpninger eller vents, og pass på at det ikke er innen seks meter av hjørner eller komfyrer.

•  Trykk på "test" -knappen på CO alarm en gang i uken for å sikre at det fortsatt fungerer. Trykke og holde inne knappen vil slå alarm, som vil avta når du slipper knappen.

Tips og advarsler


  • Hvis CO alarmen går, evakuere huset og ringe gass verktøyet eller brannvesenet for å ha huset testet for CO. Hvis noen er syke med influensalignende symptomer, ring 911.