Hovudside

Hvordan velge forurensnings tolerante planter

by Walther

Hvordan velge forurensnings tolerante planter

Byen og byens hager, spesielt de sammen med en hovedvei, er ofte utsatt for svært høye nivåer av forurensning. Mange planter lider omfattende fra virkningene av at forurensninger, mens andre trives, til tross for avgas avleiringer som samler på bladene.

Hvis du bor i en travel, bebygd areal, velge planter som er egnet for sine spesielle forhold og redusere konsekvensene ved å plante en tett hekk forurensningstolerante planter rundt kanten av hagen.

Bruksanvisning


•  Plant Amelanchier canadensis for en dramatisk busk. Amelanchier canadensis er en vertikal voksende løvfellende busk som produserer oransje-røde blader i høst og stjerneformede hvite blomster om våren, noen ganger etterfulgt av blå-svart frukt. Det kan nå opp til 10 meter i høyden.

•  Sett aucuba japonica i en ramme eller seng. Aucuba japonica er en avrundet eviggrønn busk. Det har glanset, læraktig, ovale blader (ofte tannet) og små rød-lilla blomster i midten av våren.

•  Legg Berberis for farge og variasjon. Berberis er en eviggrønn eller løvfellende busk. Det har attraktive blader (noen kristtorn-lignende og mange med god høstfarge), gul til mørk oransje blomster og fargerik frukt. Det er et bredt spekter av størrelser, fra dverg eller haug dannende (B. thunbergii "Bagatelle") til sprek og oppreist (B. "Gullhår").

•  Velg ligustrum ovalifolium evergreens for tekstur. Ligustrum ovalifolium er oppreist eviggrønne eller semi-eviggrønn busk med blanke, grønne blader og hvite blomster som blomstrer i midtsommer, etterfulgt av sort frukt. Plante denne busken når du trenger å legge høyde.

•  Velg Olearia haastii eller Osmanthus burkwoodii for et delikat utseende anlegget. Olearia haastii er en buskete, eviggrønn busk som produserer tusenfryd-lignende hvite blomster med gule sentre i midten og slutten av sommeren, og har blanke, grønne blader. Osmanthus burkwoodii har blanke, mørkegrønne blader og rørformede hvite blomster i midten av våren, etterfulgt av blå-svart frukt.

•  Velg blomstring løvfellende busker. Syrin er en løvfellende busk som produserer koniske takstoler av duftende blomster i slutten av våren til tidlig sommer, kan dens oppblomstringer være hvit, rosa, lilla rosa, blå, kremet gul eller hvit, i henhold til variasjon. Tamarix tetrandra er ordnede løvfellende busker eller små trær som produserer skyer av lys-rosa blomster i midten og slutten av våren, og kan skilte med fjærlett løvverk. Weigela florida er en spredning løvfellende busk med traktformede rosa blomster som blomstrer i slutten av våren og forsommeren.

Tips og advarsler


  • Bland forurensningstolerante planter for imponerende effekter.