Hovudside

Er Dryer Balls trygt?

by Walther

Når du ser på produkter som har slike kontroversielle vurderinger som tørketrommel baller, kan det være vanskelig å avgjøre om de ville være nyttig eller sårende til ditt hjem og familie.

Materialer


De kommersielt tilgjengelige tørketrommel baller er ofte laget av PVC. Dette kan være farlig for helsen som det er en farlig plast. Det kan være skadelig for miljøet og er ikke resirkulerbar. Dette betyr at det må kastes i en søppelfylling. Dette betyr at det ikke er mye sunnere enn flytende tøymykner.

Alternatives


Noen blandinger av eddik og natron vil mykne tekstiler under vaskeprosessen. Dette er en sunn og miljømessig løsning til å bruke enten tøymykner eller tørketrommel baller. Flytende tøymykner er en farlig alternativ til tørketrommel baller som det kan inneholde kjemikalier som kan forårsake kreft.

Lag din egen Sikrere Dryer Balls


Det er mulig å sette sammen tørketrommel baller fra tryggere materialer enn kommersielt tilgjengelige tørketrommel baller. Disse hjemmelagde versjonene er vanligvis laget av garn. Garnet bør gjøres om til en ball og deretter tovet flere ganger. Størrelsen og vekten varierer avhengig av garn som brukes.