Hovudside

Typer blomster og sine Season

by Walther

Blomster vanligvis faller i tre kategorier av karakteristiske blomstrende mønstre: årlig, hvert annet år og flerårig. Innføring av nye sortar, klima og vekstforhold har grumset retningslinjene i disse blomster klassifiseringer.

Klassifikasjoner


Ettårige blomstrer en gang i vekstsesongen, deretter vil. Biennaler spire forlater det første året da blomstre i det andre året, etterfulgt av plantenes død. Stauder knopp i minst to år gjennom ulike vekstsesonger.

Typer


Ettårige har tre utmerkelser: hardfør, halv hardfør og øm. Hardy stauder som stemorsblomster og kornblomster har en høy toleranse for kaldt vær. Half-hardføre stauder inkludert strawflower og glem-me-nots tåler kjølig vær, men ikke frost. Ømme stauder som petunia og Zinnia er kalde sensitive og skader lett. Biennaler som søt Williams og revebjelle bud etter en periode med kaldt vær. Stauder inkludert fastetiden rose og blåklokker blomstre i løpet av året og dø tilbake for vinteren, så blomst igjen neste år.

Sesonger


De fleste stauder blomstrer hele året fra våren til den første frosten i høst, selv om det er vinter årlige arter. Biennaler blomstre etter en sesong av kaldt vær; Derfor, de blomstrer om våren. Stauder knopp i henhold til hver blomsterarter 'blomstringen sesongen.