Classic Calla Lily & Iris Bouquet


Classic Calla Lily & Iris Bouquet

Calla liljer og iris er blant de mest elegante og klassiske av alle snittblomster. Begge kommer i en rekke farger, og ser like tiltalende på sine egne som de kombineres. På grunn av sine tilsvarende glatte og elegante utseende, de harmonerer godt når arrangert sammen i en bukett.

Kjennetegn på Calla Lilies


Calla liljer vokse fra pærer. De har jevn, slank, bladløse stengler av en lys grønn nyanse, som vanligvis måler ca 2 til 3 meter lang. Hver Calla Lily har en jevn blomst formet som en trompet. Calla lilje blomstrer er vanligvis hvit. Det er imidlertid mini calla liljer, som måler ca 6 til 8 inches lang, som kommer i en rekke sterke farger, inkludert dyp lilla og oransje.

Kjennetegn på Iris


Iris er dynamiske, fet utseende blomster som, i likhet med Calla liljer, vokser fra pærer. De har slank, glatt stilker som noen ganger har lange, jevne, bånd-lignende blader og kan variere i lengde fra ca 6 til 12 inches. Hver iris stammen har en enkelt blomst, som kan være hvit, fiolett, blått eller gult, eller en kombinasjon av disse fargetoner. Iris blomstrer er unikt konfigurert; noen av sine myke, litt ruffled petals dyppe grasiøst nedover, mens andre står opp.

Kombinere Calla Lilies og Iris i en Bouquet


Calla liljer og iris utfyller hverandre godt. Begge typer blomster har slank, glatt, lyse grønne stilker karakteristisk for løkblomster. Dermed vil en bukett består av både av dem har en elegant, strømlinjeformet effekt. Fordi begge calla liljer og iris er tilgjengelige i diverse farger, er det lett å finne en kombinasjon av fargetoner som vil se slående.

Typer av Calla Lily og Iris Buketter


Det finnes mange typer av calla lilje og iris buketter. En hånd-bundet bukett består av calla liljer og iris som er buntet sammen og sikret med et bånd; deres stammer skjæres til samme lengde før de er bundet. Denne type bukett er egnet for en brud eller brudepike. En innpakket bukett består av calla liljer og iris som er gruppert sammen og pakket inn i silkepapir, cellofan eller slakter papir, og deretter bundet med bånd. Denne type bukett gjør en fin gave til en person som allerede har en vase eller som ville nyte å ordne blomster selv. En vase bukett består av calla liljer og iris arrangert i en vase, ofte med harmoniske filler blomster og grønne. En kurv bukett består av Calla liljer arrangert i en kurv fylt med våt floral skum, sammen med filler og grøntområder. Både vase og kurv buketter gjøre gode gaver til alle anledninger, samt tiltalende innredning i alle typer innstillinger.

Tips for å lage en Calla Lily og Iris Bouquet


Å skape et attraktivt og Calla lilje og iris bukett, så ha følgende i bakhodet: Bruk hvite calla liljer og hvite iris for en moderne, monokromatisk utseende; blande flere farger i miniatyr calla liljer med lilla, blå og gule iris for en fet, lyse, slående effekt; kutte stammer av både calla liljer og iris, slik at de er nøyaktig eller tilnærmet like i lengde, avhengig av typen av bukett; kutte bunnen av stilkene av begge typer blomster på en skarp vinkel, som vil hjelpe dem til å drikke så mye som mulig når de er plassert i vann; og være forsiktig for ikke å knuse eller mengden iriser, som kronbladene er delikat og kan lett knekke eller falle av.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler