Hovudside

Hvordan Grow Orchids under fluorescerende lys

by Walther


Orkideer er tropiske planter som vokser i mer enn 30.000 forskjellige arter i naturen, med noen spesifikke varianter, toppet listen over favoritter for boliger og drivhus. Disse plantene vokser brede strap-lignende blader og lange blomster stilker, med opptil 10 blomster på en enkelt stilk. Ulike varianter av orkideer blomstrer på forskjellige tider av året, men alle krever porøse, luftige stiftelser, rask drenering og spesifikke belysning ordninger. Dyrk dine orkideer i vinduskarmer eller inne i huset med kunstig lys.

Bruksanvisning


•  Grow orkideer i løse ikke-jord stiftelser som gir mulighet for rask drenering og full luftsirkulasjon. Orkideer vil dø i trange, tykke eller soggy stiftelser. Orchid potting mix, torv mose, bregne saken, Sphagnum torvmose eller flis er gode valg, som det ikke-jord potting mix.

•  Plant orkideer i 3- til 6-tommers potter med dreneringshull. Sørg for at pottene er tunge nok til å balansere orkide, som lette potter vil spissen og skade anlegget. Aldri vokse en orkidé i en pott som ikke har en drenering hull, som orkideer dø i stillestående vann.

•  Hold orkideer innendørs, i lyse indirekte sollys eller kunstig lys. Fluoriserende, kan halogen eller natrium lys tilfredsstille en orkide er krav til belysning. Plasser orkide på et bord eller mot 4 til 6 fot under lysene. Holde lysene på i seks til åtte timer hver dag. Slå av lyset om natten for å etterligne naturlig belysning.

•  Gi orkideer en tomme av vann hver syv til 10 dager, og bare når deres voksende fundament begynner å tørke. Orkideer foretrekker tørre fundamenter til våte seg og vil råtne i stående vann eller våte stiftelser.

•  Gjødsle orkideer med orkide-spesifikke, vannløselig gjødsel en gang i måneden. Bland gjødsel med vann, i henhold til instruksjonene på pakken, og bruke det i en av orkideer 'ukentlige vanning. Bland aldri gjødsel sterkere enn de retninger råd, som det vil brenne disse følsomme planter.

Tips og advarsler


  • Gjødsle orkideer en gang i uken i perioder med ny vekst og blomstrende.