Hovudside

Hvordan løser jeg en lekker Lighting Ballast?

by Walther

Hvordan løser jeg en lekker Lighting Ballast?

Belysning ballaster er funnet inne fluorescerende lysarmatur. De er rektangulære svarte bokser som inneholder magnetiske kobbertråd spoler som makten lyspærer. Ballaster er det som er kjent som "potte." Dette betyr at de er fylt med det som ser ut som svart gunk. Men når en ballast begynner å gå dårlig, kan svart oser lekke ut av boksen. Du kan også lukte det når det går dårlig --- en fet lukt som fersk asfalt. Når din ballast begynner å lekke, må den byttes ut.

Bruksanvisning


•  Slå av lyset. Ta tak i fleksibel plast som dekker lysene. Klemme den med fingrene fra begge sider for å frigjøre de små tappene og la det falle i hendene. Sett den til side.

•  Reach opp og skru to wire nøtter som går til ballast med fingrene. Wire nøtter er de taggete kuleformede knotter ledningene går inn. To ledninger av samme farge går inn i hver enkelt av dem. Det er bare to ledninger som kommer fra enden av ballasten. En ledning er svart og en er hvit.

•  Skru ut to små skruer med en skrutrekker i hver ende av ballast. Ballast vil nå slippe ut, så hold på det når du skrur den siste skruen.

•  Plasser den nye ballast på samme sted. Skruehullene på linje med de gamle. Skru de gamle skruene tilbake i å sikre ballast.

•  Sett de løse endene av ledningene sammen med den tilsvarende ledning farge fra ballast. Tvinn wire nøtter tilbake på med fingrene for å sikre ledningene sammen.

Legg plastdekselet tilbake på lyset.

Tips og advarsler


  • De fleste reaktorer er nesten identiske eller sammenlignbare i størrelse, men det er en god idé å måle din gamle ballast før du kjøper en ny. Det kan være to kondensatorer i ett av ligaen. Hvis det er, trenger du ikke å endre dem begge; bare endre en som lekker.