Hovudside

Tre Omkrets og størrelsen på Ivy Leaves

by Walther


Først brakt til Nord-Amerika av europeere for bruk som en eviggrønn ground i hager, engelsk eføy (Hedera helix) beviser det er en tøff plante som kan overleve i administrerte landskap. Denne eføy vokser enten som en viltvoksende matrise av stilkene over bakken, eller vil hekte på vertikale flater og vokse opp til høyder på 20 til 90 fot. Størrelse, alder eller omkrets av treet som eføy vokser er uavhengig av bladet størrelse og vekststadium av den engelske eføy.

Eføy Funksjoner


Når unge, eller i en juvenil form, produserer engelsk eføy mindre blader 1 til 4 inches i diameter. De har en særegen, dekorative form, vanligvis med fem omsvøp spisse fliker. En juvenile-skjema engelsk eføy vil vokse på en trestamme av noe omkrets. Eføy spenner, eller sikringer, over på stammen med antenne røtter. Når gammel nok, trer engelsk eføy sin voksen form, noe som fører til horisontale grener, større blader med en avrundet eller diamant-form, og den produserer blomster og svarte bær.

The Host treet


Arten eller størrelsen på treet har ingen effekt på vekst eller suksess for den engelske eføy vintreet. Vidt treet er ung med en liten omkrets stammen eller en større, høyt tre med mer massive bagasjerommet, vil eføy hekte på treet i et forsøk på å vokse mot sollys. Engelsk eføy når sitt voksne formen først etter flere år med vekst, og derfor er ikke vanligvis sett på mindre, yngre trær. Gartnere plante juvenile eføy planter som deretter vokser, klatrer over hva å motta rikelig med lys for fotosyntese. Planting en eføy på bunnen av et lite tre resultater i eføy snart vokser oppover og maskering treets løvverk, svekker det og drepe den. Eføy gjenstår, ved hjelp av de døde treet baldakin som en støtte.

Leaf Størrelse


Større blader dannes på engelsk eføy dersom anlegget er sunt, selv om det fortsatt er i sin juvenile formen. Treet spiller ingen rolle i eføy er blad produksjon eller blad størrelse. I dimmer lysnivåer - for eksempel i en skog - en ung engelsk eføy kan produsere noen ganske store flikete blader bare fra et fysiologisk perspektiv: større, tynnere blader får mer lys energi enn mindre blader. Vekstforhold diktere hva størrelse forlater utvikle seg på juvenile eføy, ikke størrelsen eller omkrets av treet.

Beskjæring Effects


Hvis engelsk eføy er stadig beskjæres tilbake, fortsetter den nye veksten som utvikler å være den juvenile formen. Trimming høye eller villfaren vinstokker på små eller store trestammer resultater i foryngelse, med nye vinstokker senere igjen krypende opp trestammen. Den nye løvverk på fersk stilk vekst er liten og tett. Beskjæring hindrer eføy fra senere å utvikle voksen løvverk, sammen med blomster og frukter høyt oppe i treet.