Hovudside

Hvordan lage Ivy Geranium borekaks

by Walther

Hvordan lage Ivy Geranium borekaks

Eføy geranium eller eføy-blad geranium (Pelargonium peltatum) gjør et attraktivt tillegg til vindus kurver eller hengende planters, takket være sine lange lianer og tentakler, som kan nå opp til 3 meter lang. Eføy geranium svarer godt til formering ved å kutte, så lenge du forberede moren anlegget for borekaks og ta stiklinger i høst. Transplant forankret borekaks i hagen din kommer våren, eller pot dem opp og gi dem til venner.

Bruksanvisning


•  Kutt ned på vanning av eføy geranier i midten til slutten av august i forberedelse for borekaks. Planlegger å ta geranium borekaks fra september til oktober, fra planter som har vært ganske tørt i flere uker.

•  Fyll individuelle 4-tommers potter med sand potting medium, fylle én pott for hver geranium kutte du planlegger å ta.

•  Snip 3- til 4-tommers-lange borekaks fra mor eføy geranium, skjæring direkte fra bunnen av en gren - ikke ta en lang skjæring og har tenkt å dele den i to; hver skjære bør ha en naturlig plante ende og et kutt ende.

•  Skjær av de nederste bladene på hver skjæring, deretter plassere skjære direkte inn i sand potting medium, begrave en tredjedel av skjære i jorda.

•  Vann borekaks inntil væsken strømmer fra bunnen av beholderne. Deretter vanne borekaks regelmessig slik potting medium ikke tørker ut.

•  Sett borekaks i et område hvor de får lyse, men indirekte lys. Fortsett å vanne dem og sjekke for å se om de har forankret ved forsiktig rykke opp på stammen. En stamme som motstår bevegelse har forankret; en stilk som beveget seg fritt har ikke forankret.

•  Flytt pottene til en full sol plassering når de har forankret. Kutte ned på vanning - vanning nok til å fukte jorda og la beholderne tørke ut før vanning igjen. Gjødsle pottene hver uke ved hjelp av vannløselige potteplante gjødsel.