Hovudside

Eksotiske Bulb Planter

by Walther

Eksotiske Bulb Planter

Økende dekorative blomster fra pærer kan være en givende opplevelse. Gartnere som har hatt økende slike standarder som tulipaner og amaryllises kan være lurt å undersøke området for mer uvanlige pærer.

Spider Lily


Spider liljer er medlemmer av Nerine slekten, som omfatter rundt 25 arter, inkludert Nerine bowdenii og Nerine sarniensis. Disse innfødte sørafrikanske planter består av elastiske, stammer erigert opp til 2 meter høye, toppet med prangende klynger av strålende rød eller rosa trompetformede blomster med tynne, krøllete kronblader. Spider liljer bør plantes om våren under 3 inches av rik, godt drenert jord. De elsker full sol og blomst i høst.

Grape Hyacinth


Drue Hyacinth anlegg (muscaria botryoides) har lange, grønne, overordnede belte-lignende blader og når en moden høyde på 9 inches. Denne lite vedlikehold pære nyter skyggen. Det bør plantes tre inches dyp og 4 inches hverandre i kjølig, fuktig jord i høst. I tidlig til midten av våren, spir bærer klynger av avrundede, indigo blomster som minner om druer vises.

Grønn Ixia


Grønn ixia (Ixia viridiflora) er en løvfellende flerårig pære urfolk til Afrika. I den sørlige halvkule, er det vinter voksende og sommer-dvale. Dette anlegget produserer høye spir fullstappet med et vell av stjernehimmelen seks petaled lysegrønne blomster med mørk lilla sentre. Grønn ixia er bestøves av skarabé biller. Det har vært dyrket i Europa siden det 16. århundre.