Hovudside

Hvordan Grow en Pembina Plum Tree

by Walther

Hvordan Grow en Pembina Plum Tree

Den Pembina plomme er en søt og saftig plomme utvalg som har en lys rød-lilla hud og gult kjøtt. Pembina trær produserer Freestone plommer som vokser opp til 2 inches tykke. Trærne begynner blomstringen tidlig på våren, med frukt modner hele sommeren før det er endelig klar tidlig i høst. Disse plommetrær trenger andre trær for å pollinere, med plommesorter som Brookred Plum eller Opata Cherry Plum være ideelt. Selv Pembina plommetrær kan vokse i de fleste av USA og deler av Canada, de krever riktig omsorg for å sikre riktig vekst og fruiting.

Bruksanvisning


•  Sjekk din US Department of Agriculture hardførhet sone for å sørge for at det er egnet for dyrking av en Pembina plommetre. Pembina plommer vokser best i sone 5 til 8, selv om de kan vokse med hell så langt nord som sone 3 og så langt sør eller vest som sone ni.

•  Søk din eiendom for en god plassering for å plante Pembina plommetre. En ideell beliggenhet bør ha full sol og jord som har god drenering. Nettstedet skal være fri for stående vann eller avrenning etter at det regner. Pembina plommer er ikke like følsom for pH som mange andre planter, skjønt et pH-område på 5 til 7 er ideell for disse trær for å vokse. Sørg for at det er god plass for treet å vokse, så det kan strekke ut opp til 20 fot når fullvoksen.

•  Grav et hull for Pembina plommetre som er like dyp som roten ballen eller rot container og tre til fire ganger så bredt som røttene. Fjern beholderen fra treets røtter hvis det var container-vokst, bryte opp sidene av roten ballen litt for å fremme utover vekst. Plassere treet i sentrum av hullet.

•  begynner å fylle hullet med jord, blandes i små mengder med sand for å øke dreneringen eller plantejord for å legge næringsstoff eller fuktighetsinnhold. Sørg for at minst 50 prosent av jorda brukes til å fylle hullet er originalt, og legger til ekstern jord eller sand bare som nødvendig for å forbedre tilstanden til den eksisterende jord. Fylle hullet nesten fullstendig, slik at en ring eller "vollgrav" rundt den ytre kanten av hullet som kan holde vann.

•  Dekk jorda med 3 inches av mulch eller halm. Dette bidrar til å holde fuktigheten i jorda mens røttene vokser og å tilpasse seg sitt nye miljø og produserer sterkere og raskere voksende trær.

•  Vann den Pembina plommetre som nødvendig for å supplere nedbør. Sjekk jorda med jevne mellomrom for å se om det er tørt, og legger vann om nødvendig for å holde det fuktig uten å la det bli overeksponert. Bruk vann ringen for å fukte jord uten å bruke vann direkte til fortsatt voksende røtter.

•  Kontroller med jevne mellomrom etter tegn på sopp, sykdom eller insekt angrep. Pembina plomme trær er utsatt for bladflekker, så fjern eventuelle flekkete blader når de er tørre og ikke la falne blader samler seg rundt foten av treet. Hold et øye med skala insekter, da disse er kjent for å hjemsøke Pembina plommer i tillegg; ta kontakt med din fylke forlengelse kontor eller en hagestell profesjonell for råd i tilfelle skala angrep.

•  Fortsett omsorg for treet, vannhull som nødvendig og sjekke sin vekst. Når tegn til ny vekst er synlige, fyll i vann ring og vann treet direkte langs sine røtter. Når treet er godt etablert, kan du se etter nye blomstrer i februar eller mars, deretter høste plommer i september.

Tips og advarsler


  • Husk at det kan ta noen år for din Pembina plommetre å begynne å produsere frukt avhengig av sin størrelse når den er plantet. Omsorg for den mens den er fortsatt økende hjelper det å etablere røtter raskere, noe som resulterer i fruiting raskere.