Hovudside

Hvordan Sand gir godt grep på is?

by Walther

Hvordan Sand gir godt grep på is?

Hva er Road Sand?


Veien sand er en blanding av grus og stein biter. Det er ofte minelagt i dagbrudd og holder til i store "sand røyter", der byen og motorvei mannskaper kan få tilgang til det i løpet av vintervær. Den beste sand for behandling av glatt underlag bør være mindre enn 3/8-tommer i diameter, og større enn fine avrundede partikler. Uregelmessig formede partikler som fungerer best for å gi trekkraft.

Hvordan Det Fungerer


Byen og motorvei mannskaper har store lastebiler som tømme sand ut på glatt veidekke gjennom bunnen av lastebilen ved bruk av en spreder. Sand smelter ikke snø eller is, slik at det ofte er forhåndsblandet med salt, slik at når den treffer veibanen det forårsaker en svak smelting handling. Dette hjelper sanden for å legge seg inn i den isete eller snødekte overflaten, slik at det å være på veier og gi trekkraft til bilistene.

Sanden må bo mellom bilens dekk og is på veien for å arbeide effektivt. Av denne grunn, hvis det er for mye salt tilsatt til sanden, vil saltet smelter snøen, og sanden vil bli skjøvet ned i slaps og vil ikke være effektiv i å gi trekkraft.

Sand brukes primært på veier som har mindre trafikk. Mindre trafikk betyr snø og is smelter saktere, så sand er nødvendig for å opprettholde noen grep på de resterende snømassene.

Problemet med Sand


I de senere årene har byen og motorvei avdelinger blitt utfasing sand ut av sine vintervær arsenaler. Sand opphever ikke, men i stedet gjør sin vei til elveleier og bekker. Når været varmes opp det påvirker vannavrenning, samler i storm avløp og i utgangspunktet fører til mange problemer når våren ruller rundt.

Partiklene i sanden også forårsake bekymring. Når opprydding foregår om våren, de fine støvete partikler fra sand fyller luften, og legger til pusteproblemer for mange. I enkelte områder må sand bli blåst opp av veier på våren og må renses opp og tatt bort som "fast avfall."

Med den økende bevisstheten om miljøhensyn mange highway avdelinger bytter til salt bare som en isen smelter, og legger en liten prosentandel av sand til mix bare når det er nødvendig. Selv om salt er dyrere enn sand, oppryddingsprosessen, sammen med skaden gjort til miljø bekker og våtmarker gjør bruk av sand mer kostbart i det lange løp.