Hovudside

Hvordan få Lipstick eller Chapstick Off the Wall

by Walther

Hvordan få Lipstick eller Chapstick Off the Wall

Den litt voksaktig konsistens av leppestift eller chapstick gjør dem komfortable og gir god utholdenhet på leppene. Dette komfortable tekstur gjør leppestift svært motstandsdyktig mot fjerning fra andre overflater, spesielt absorberende seg som papir-dekket vegger. Hvis et lite barn besluttet at hva dine vegger trengte var noen lyse rosa eller røde skriblerier, kanskje du trenger litt tid for å fjerne dem. En liten smøre leppestift fra en ulykke er ikke mye av et problem. Et kunstverk i leppestift kan være utfordrende. Prøv en av flere enkle løsninger før du ty til males eller repapering.

Bruksanvisning


•  Skrap eller tørk av så mye av leppestift eller chapstick som du kan ved hjelp av en smør kniv og deretter bruke en vev. Pass på å ikke lage riper i maling eller rive papiret på veggen.

•  Blot flekken med white spirit på en klut eller vev. Dette er ofte tilstrekkelig til å fjerne de fleste, om ikke alle, av flekken.

•  Svamp den gjenværende flekk med en blanding av like mengder oppvaskmiddel og hvit eddik fortynnes i vann. Good Housekeeping anbefaler 1 ss av hver blandet med to kopper vann.

•  Tørk flekken med en kraftig make-up remover, eller til og med baby lotion. Fettet i leppestift kan fjernes ved bruk av en lotion. Tørk av med en fuktig klut etterpå for å fjerne spor av lotion eller remover.

•  Bruk tørr rensevæske på en fersk klut. Åpne et vindu i løpet av prosessen for å redusere innånding av røyk.

•  Bruk en proprietær fett flekkfjerner i henhold til produsentens instruksjoner. Den primære base av leppestift eller chapstick er fett og slike produkter er sannsynlig å fungere best.

Tips og advarsler


  • Hvis du har et barn som regelmessig dekorerer veggene med leppestifter, fargestifter eller noe annet fargerikt for hånden, kan du vurdere å forlate flekker der de er inntil barnet lærer ikke å gjøre dette, og da kan du male eller papir over alle skriblerier på en gang.
  • Fjerningsprodukter kan forlate et område av misfarging på tapet selv. Test på et lite synlig område av veggen først hvis du er bekymret og bruke den minste mengden mulig å fjerne leppestift.