Hovudside

Hva Watt lysrør skal jeg bruke for planter?

by Walther

Hva Watt lysrør skal jeg bruke for planter?

Fluorescerende lys er en rimelig kilde av lys som kan brukes til planter og frøplanter. Den wattstyrke er en faktor, men andre ting som varigheten av den lyse perioden og kvaliteten av lys fra lyskildene må også tas i betraktning. Når det gjøres riktig, kan selv pærer med så lite som 40 watt gir rikelig med lys for mange typer planter. Det er viktig å se på behovene til plantene i tillegg til wattstyrke når man skal avgjøre hva tenne å bruke. En standard ligaen med to 40-watts lysrør er vanligvis nok.

Plante Krav


Når de er i naturlig sollys, blir plantene utsatt for mange forskjellige lysbølge farger. I den ene enden av spekteret er rødt lys, mens i den andre enden er de blå. Selv om naturlig sollys inneholder disse fargene og mer, trenger plantene ikke trenger et komplett utvalg av lysbølger for å vokse. Løvverk planter er i stand til å vokse når det gis hovedsakelig blått lys bølger, noe som gir det de trenger for fotosyntese og vekst. Planter som blomst eller frukt, men må også ha lys fra den røde ende av spekteret for å være i stand til å utføre disse funksjonene.

Fluorescerende lys Kvalitet


Regelmessig fluorescerende lys består nesten utelukkende av blå lysbølger. På grunn av at det fungerer godt for å støtte veksten av planter med bladverk, og slike planter dyrket med tilstrekkelig fluorescerende lys vil bli godt utbygd, frodig og rik grønn i fargen. Blomstring eller fruiting planter av noe slag, men vil bare vokse som løvverk planter og vil aldri være i stand til å fullt utvikle seg på grunn av mangel på rødt lys bølger i standard lysstoffrør.

Intensitet


Lysintensitet er en viktig faktor når du planlegger belysning for planter. Intensiteten kan oppnås på flere måter. Den første måten er ved hjelp av svært lyse, høye effekten pærer. Disse pærene er kraftig nok til å gi tilstrekkelig belysning for plantene selv om de er montert på taket. Imidlertid er intensiteten av lyset faller hurtig med avstanden, slik at mindre kraftige lamper må plasseres nærmere plantene. En enkel eller dobbel 40-watts fluorescerende lampen kan gi rikelig med lys for voksende planter med bladverk når den plasseres ca 6 inches over toppen av plantene.

Varighet


En annen faktor som må vurderes ved valg av det fluorescerende lyset wattstyrke er å vurdere varigheten av belysningsperioden. La lysene på lenger er en annen måte å gi tilstrekkelig lys til planter. Pærer som gir mindre intense lyset - de med lavere watt - må være igjen på ca 16 timer per dag for å gi plantene nok lys. Knoller av en høyere wattstyrke trenger ikke å være på så mange timer per dag for å gi plantene med tilstrekkelig lys.