Hovudside

Hva Er Tree sopp?

by Walther

Hva Er Tree sopp?

Rollen til sopp i økosystemet er å dekomponere materialet både levende og døde. Saprotophic sopp er av liten interesse for tre eiere siden de bare brytes død materie. Det er parasittiske sopp som forårsaker alarm fordi de beiter på levende vev og til slutt drepe sine verter.

Plante eller dyr


Treet sopp har egenskaper til felles med både planter og dyr. De lagrer mat på samme måte dyr gjør - som glykogen - men har cellevegger som planter.

Parasittiske Fungi


Parasittiske sopp angrep og til slutt drepe levende trær. De fleste er mikroskopiske men andre produsere store treaktige hyllelignende organer. Noen av disse hylle sopp, for eksempel østers sopp og kylling-of-the-skogen, er spiselig. De fleste er ikke.

Pulveraktig mugg


En vanlig sopp sykdom av trær er pulveraktig mugg, som vises som en hvit vekst på overflaten av bladene. Meldogg reiser fra tre til tre på luftstrømmer.

Jordbårne Fungi


Noen sopp lever i jorda og angrep trær fra under jordoverflaten. Verticillium sopp er en av disse. Det første tegnet på verticillium sykdom er blad dråpe etterfulgt av døende grener - noen ganger på bare den ene siden av treet.

Sopp nærheten Trees


Spyler av sopp som vokser i nærheten av et tre er ofte et tegn på at treet er vertskap for en soppsykdom. Dette er fordi rotsystemet av trær strekker seg vanligvis utover krone eller drypp linje av treet.