Hovudside

Skadedyr og aprikos trær

by Walther

Skadedyr og aprikos trær

Gartnere ofte velge aprikos treet, eller Aprikos, for inkludering i sine verft for å dyrke sin egen frukt og nyte utseendet på treets hvite blomster. Dessverre, aprikos trær ofte gir utfordringer på grunn av trusselen om skadedyrangrep.

Typer skadedyr


Den primære skadedyr som påvirker aprikos trær er fruitree Viklere (Bjelleviklere argyrospila) og fersken treet borer (Synanthedon exitiosa), melder University of Illinois.

Utseende


Den fruittree Viklere legger egg i en grå eller brun casing som klekkes ut grønne ormer med svarte hoder. Eggene til slutt bli en møll med brune og tan topp vinger og hvit til grå bunn vinger. De fersken treet borer ormer er fetere enn den fruittree Viklere og varierer i farge fra blek krem ​​til mørk rav, mens de voksne sommerfuglene er svart med band av gult.

Størrelse


Voksen fruittree leafrollers nå gjennomsnittlig lengde på 3/4 til 1 cm, mens de voksne møll har et vingespenn på 5.8 til 7.8 tommer, ifølge University of California-Davis. Fullvoksen fersken tre boremaskiner vokse til ca 1 1/4 inches i lengde, likene av de kvinnelige møll gjennomsnittlig 1 cm i lengde, med hannene blir litt mindre, forklarer Utah State University.

Effekter


Den fruittree blad roller strømmer på blader av aprikos treet og ruller bladene sammen til gjemmesteder, noe som over tid fører til døden av bladverket. Fersken treet borer ormer hule i bagasjerommet på aprikos trær, skade treverket og forårsaker store sår rundt de øvre grenene på treet.

Forebygging


Preparatet Bacillus thuringiensis ofte dreper og hindrer fruittree Viklere infeksjoner, mens permetrin og esfenvalerate er mest effektive for fersken tre boremaskiner. Holde aprikos trær vannes, gjødsles og beskjæres bidrar til å holde buksene sunt og mer motstandsdyktig mot infeksjoner, melder Colorado State University.