Hovudside

Prosedyren av resirkulering av avfall

by Walther

Prosedyren av resirkulering av avfall

Sortering resirkulerbare materialer som papir, papp, glass, tinn, aluminium og med motorolje fra andre husholdningsavfall er bare første skritt i resirkuleringsprosessen, noe som kommer både forbrukere og miljøet.

Samling


Sortere ut papir, tre, metall, bokser og flasker er en viktig oppgave som enkeltpersoner og familier kan få for vane å gjøre på en jevnlig basis. Med mindre materialene er riktig sortert, blir de behandlet som vanlig søppel. Bokser og beholdere bør komprimeres når sikkert mulig. Mange byer har enten curbside pickup service eller bringing steder for resirkulerte materialer. Etter materialer er samlet inn, blir de sortert i grupper og rengjøres for videresalg.

Papir og papp


Papir går vanligvis gjennom en papirfabrikk, der det er slått inn masse, avsvertet med vaskemiddel, siktet for rusk som skitt eller tape, bleket, kombinert med tremasse for konsistens, helles gjennom en wire skjerm og matet gjennom dampruller for tørking . Fremgangsmåten er den samme for papp, bortsett fra at sikk-zagged indre lag (kalt medium) av bølgepapp krever bruk av en spesiell maskin.

Glass


Glass flasker og krukker er mekanisk brutt i stykker, kalt Glasskår, som deretter kjøres gjennom en serie av magneter, støvsugere og skjermer for å fjerne etiketter og caps. Glass- avfallet blandes så med andre harde stoffer som kalksten, silica sand og sodaaske og plassert i en ovn for å frembringe smeltet glass, som deretter sendes til fabrikken for å skape nye flasker og krukker.

Tinn og aluminium


Tinn blir sendt til et anlegg hvor det kjøres gjennom en serie av kjemiske løsninger og elektriske prosesser som rent og separere tinn fra stålet i bokser. Stålet blir deretter solgt til stålverk. Tinn, nå i form av natrium-stannat, utsettes for en elektrolyse-bad for å danne blikkplater som deretter støpt til barrer på 99,98 prosent tinn, som kan brukes ved farmasøytiske og kjemiske bedrifter.

Plast


Plast kan falle ned i en av syv kategorier, i henhold til type, som er sortert i et gjenvinnings og vanligvis knust til plastbrikker. Disse plast-brikker kan enten anvendes på nytt umiddelbart, eller videre behandlet, renset og smeltes i en ovn, og brytes ned i en plastpolymerblanding, som kan brukes til å skape nye produkter.