Hovudside

Informasjon om Moon Flowers

by Walther

Informasjon om Moon Flowers

Hvis du liker å tilbringe tid utendørs i løpet av sommerkvelder, kan du lyse opp hagen din med den rene hvite oppblomstringer av Moonflower. Relatert til morning glory, produserer dette vintreet velduftende blomster når solen går ned.

Identifikasjon


Moonflower er en årlig vintreet som kommer fra Mellom-Amerika. Botanisk, er det kjent som Ipomoea alba, og tilhører samme slekt som morgen herligheter. Denne planten vokser raskt og produserer 12-fots vinstokker innenfor en vekstsesong. Blomstene kan nå seks inches i diameter og bare leve for en natt, og dannet senere store seedpods.

Tidsramme


Du kan vokse Moonflowers fra frø kjøpt gjennom kataloger eller over Internett. Etter siste våren frost, nick den ytre frø skall for å få fart spiring og deretter plante frøene ca 2 inches dypt i fruktbar, godt drenert jord. Sjekk at stedet får minst seks timer med sollys daglig. Gi støtte til denne springende vintre.

Potensiell


Til tross for sine vakre blomster, har det amerikanske Department of Agriculture klassifisert Moonflower som en invaderende arter i Arizona og Arkansas. I Arizona, er det en forbudt skadelig ugress; i Arkansas, er det ikke forbudt, men det er oppført som en skadelig ugress. Fremmede arter kan ta over et miljø og skape alvorlige konkurranse til lokale planter.