Hovudside

Hvordan bygge et opphøyd Hage Pond

by Walther

Hvordan bygge et opphøyd Hage Pond

Hagedammer blir stadig populære bakgård funksjoner. For å unngå back-bryte arbeidskraft grave et gigantisk hull i bakken for en tradisjonell tjern eller vann hagen, bør du vurdere en hevet hage dam i stedet. Du kan bygge en hevet hage dam, med eller uten en fontene, å dyrke vannplanter, heve gullfisk, og legge til den generelle attraktivitet bakgården landskapet. Denne guiden vil lære deg hvordan å bygge en hevet hage dam med forsyninger funnet i de fleste hjem og hagesentre og litt tid ut av helgen.

Bruksanvisning


•  Velg et sted for den hevet hage dammen som har fast, jevnt underlag, eller noen type mur basen. En sement patio er ideelt for å bygge over bakken vann hager på, men du kan også bygge en på skitt. Glatt ut området helt om nødvendig og bruke et nivå for å sørge for at det er så flat og jevn som mulig.

•  Bygg ytterveggen av hevet vann hage med murstein, stein eller tunge tre tømmer. Murstein og stein vil måtte bli satt av noen med mur ferdigheter. Cap det med dekorative murstein eller brede stykker av stein bred nok til å holde blomsterpotter eller tjene som sitteplasser. Tømmervegger kan holdes sammen med metallbrakettene på innsiden av hjørnene.

•  Dump et lag med sand i midten av dammen ramme og spre den jevnt utover. Legge et tykt, fleksibelt dam foring på innsiden av rammen og sikre under et dekorativt hetten som beskrevet i trinn 2, og deretter å klippe over foringen.

•  Plasser pumper og filtre i hevet hagedam eller, for ikke-nedsenkbare varianter, bak dammen. Fontener, hvis ønskelig, bør plasseres i sentrum av den hevet vann hagen. Ulike fontene vedlegg, for eksempel boblere, paraplyer og jets kan brukes avhengig av stilen hus ønsker. Pass på fontenen vann vil holde seg innenfor rammen av dammen. Fyll dammen med vann fra en slange og skru på alle pumper og fontener.

•  Kjøp dam planter for din hevet vann hagen fra en anerkjent forhandler. Siden de fleste hevet hagedammer er ikke så dypt som sine i bakken kolleger, marginale planter som flagg iris er ideelle. Noen mindre hybrider av vannliljer vil også trives. I tempererte klima, eller hvis du er i stand til å flytte dem innendørs i vintermånedene, fisk som komet gullfisk eller koi kan også holdes i hevet hagedammer. Ikke introdusere fisk til dammen har kjørt i flere dager.