Hovudside

Kan Du Clean Double Glass Windows?

by Walther

Kan Du Clean Double Glass Windows?

Doble glassvinduer gir dobbelt isolasjonsevne, men selene er kritiske. Du kan rengjøre innvendige og utvendige sider av dobbelt glass, men la innmaten til fagfolk!

Bruksanvisning


•  Vurdere vinduet type. Windows kommer i alle størrelser og former og stiler, og et "single glass" vinduet en gang var normen. Den har bare ett lag av glass (to overflater), og du ville bare ren både på innsiden og utsiden av glassrute. Denne type vindu mister mye varme, men.

"Double glass" vinduer ble utformet for å gi deg bedre isolasjon - holde huset både kjøligere om sommeren og varmere om vinteren. Med doble glassvinduer, har du to lag med glass (fire overflater) som er forseglet sammen rundt et isolerende luftlag eller argon eller krypton gass. Tenk på det som en slags sandwich, laget av de to glassruter og fylling av luft eller gass. Hver forseglet enhet, eller klemt par glassruter, passer inn i et tre eller aluminium eller vinyl ramme. Du kan rengjøre glassflaten som vender interiøret i huset og overflaten som vender utenfor, men du kan ikke rense de to flater av glass som er forseglet inne i enheten.

•  Rengjør doble glassvinduer akkurat som du gjør med andre vindu, bortsett fra at du ikke kan komme på innsiden. Heldigvis, så lenge plomberingen er intakt, vil du aldri trenger å rense innsiden. Hvis det forseglingen er skadet, men kan du begynne å se kondens eller flekker mellom lagene.

Se etter gråte hullene i hjørnene eller bevis for vannskade på casement rammen. I så fall trenger du en profesjonell glass reparasjonsservice - eller en erstatning vindu. (Spør om skattefradrag eller rabatter, hvis du skal bytte vinduer.)

•  Velg en solrik dag (når det er lettere å se streker), spray glasset med glass cleanser av ditt valg, og bare tørke vekk skitt. Arbeide ovenfra og ned, for best resultat. Enten du har en dobbel ramme, casement stil, markise eller tilt-vinduet, eller en annen type, vil avgjøre hvor praktisk du er i stand til å rense det. Mange moderne vinduer gir mulighet for enklere rengjøring av begge sider fra inne i huset, så du trenger ikke stiger. (Hvis du bor i en høyblokk, er en profesjonell renere anbefales!)

Det er sannsynlig at hvis du har doble glassvinduer, vil du være i stand til enten å vippe dem inne eller skru dem på vidt gap, for å mer effektivt rengjøre de tilgjengelige flater.

For yttersiden av hard-til-rekkevidde vinduer, bør du vurdere et glass renere (Windex gjør en, og det finnes andre) som er ment å være utstyrt med hageslangen. Disse kan sprayes på fra første etasje og venstre for å dryppe tørr.

•  Bruk en barberhøvel til å forsiktig fjerne flekker fra glass hvis vinduene har gamle, inntørkede maling eller andre vanskelige å rengjøre flekker ,. Din lokale jernvarehandel kan vise deg en slags barberhøvel ment som et verktøy spesielt for denne typen bruk. Det kommer innhyllet i en metal casing, med en uttrekkbar blad.

•  Se etter snarveier. Noen vinduer har snap-in vindussprosser av tre eller plast, laget for å enkelt fjernes for rengjøring. Hvis så, forsiktig fjerne vindussprosser, rengjør de større glass enheter under, og tørk av vindussprosser med en fuktig klut.

Tips og advarsler


  • Sjekk med din vindusprodusenten før du velger ammoniakk som et rengjøringsmiddel. Noen plast, vinyl eller andre nye materialer i vinduet foringsrør eller sprosser kan kreve mildere alternativer. Hvit eddik og vann er alltid et godt valg.
  • Vær forsiktig! Hvis du må klatre opp en stige for vindusvask, velge den rette for jobben. Aldri gå på den aller øverste nivå (merket ikke A STEP), og alltid være sikker på stigen er fast plassert på flat mark. Når det er mulig, arbeide med en annen person som kan oppdage deg.