Hovudside

Slik flytter en Rose Plant i januar

by Walther

Slik flytter en Rose Plant i januar

Roser er vakre tillegg til hjemme egenskaper, men kvalifiserer ikke som enkle planter. De krever full sol hele tiden, god drenering, rik ernæring og god plass. Hvis du har en rosebusk som passer ikke lenger sin side i forhold til sol, drenering eller plass, er det en god ide å flytte den til et nytt sted for fortsatt vekst. Våren er den beste tiden for denne typen transplantasjon, da det gir en rose moderat vær for etablering. Hvis du trenger å flytte rosen i januar, flytte den til en midlertidig potten slik at du kan beskytte det for resten av vinteren og transplantasjon når våren kommer.

Bruksanvisning


•  Flytt rose på en moderat varm dag og skyte for en middag eller sen ettermiddag transplantasjon. Venter til midt på dagen eller sent på ettermiddagen vil tillate sollys for å varme og tine jorda for å gjøre din graving enklere.

•  Klargjør en 10-gallon potten for rosebusken. Busken er sovende på dette punktet, og vil ikke kreve mye plass til å vokse, men vil kreve drenering. Sørg for at potten har en drenering hull og er tung nok til å støtte anlegget. Fyll kjelen halvveis med en blanding av halvparten organisk kompost og halv rask drenering jord.

•  Vann jorda rundt rosebusken i 10 minutter for å myke opp noen frosne seksjoner. Grave seg ned i jorden 1 fot fra bunnen av den økte anlegget for å lokalisere rotsystem. Grave rundt busken å frigjøre rotsystemet fra jorda, så ta tak i bushen på sin base og trekk det fra jorda.

•  Plasser rosebusken rot ball i potten og spre røttene, og deretter legge organisk kompost og rask drenering jord. Legg jord inntil potten er omtrent tre fjerdedeler full og pakke jorda ned. Vanne jorda med en liter vann for å bosette jorda rundt bush røtter.

•  Sett rosebusk i et skjermet sted hvor det vil fortsatt motta seks timer med full sol eller kunstig belysning hver dag. Fyll kjelen resten av veien med organisk mulch for å beskytte bush røtter fra tørking eller frysing, og sette anlegget på en tidsplan for to inches av vann hver uke. Lagre rosebusken før etter siste frost, når du kan sette den tilbake utenfor.