Hovudside

Hvordan man skal håndtere en sikringsboks og Power Panel

by Walther

Alle hvitevarer og elektronikk i våre hjem trenger strøm for å fungere, så en jevn, pålitelig flyt av elektrisitet er viktig. Men, hva skjer hvis det strømmen stopper? Hvis strømmen i huset plutselig slutter å fungere, vet du hvordan du skal få den i gang igjen? Her er noen ideer om hvordan man skal håndtere din sikringsskap og makt panel.

Bruksanvisning


Hvordan å forstå din Sikringsskap / Power Panel


•  Lær hvor kraften panel i ditt hjem er plassert. Makt paneler kan være plassert utenfor hjemmet i en garasje eller i kjelleren, montert på veggen. Mange av leilighetene har også en strøm panel i dem, som regel i et skap eller på kjøkkenet.

•  Bestem type panel du har. Eldre boliger vil trolig ha et sikringsskap med sikringer. Disse er enten runde med glass topper eller formet som små rør med metall ender. Nyere boliger vil ofte ha en makt panel som holder effektbrytere. Disse er vippebrytere og ligne på en lysbryter.

•  Forstå at effektbrytere og sikringer er designet for å gjøre det samme: avbryte strømmen av elektrisitet på en annen krets hvis det er en plutselig økning i etterspørselen, for mye etterspørsel i total eller et problem på kretsen. Ledninger bli varmt når de bærer for mye strøm, så avbryte flyten hindrer potensielle branner.

•  Tenk at de fleste eldre boliger (de bygget før 1970) vil trolig ha sikringsskap mens flertallet av nyere boliger vil ha effektbrytere installert i panelet. Effektbrytere har fordelen i at de kan tilbakestilles etter at de "pop" og avbryte strømmen av elektrisitet, mens en sikring når det "blåser" må byttes ut.

Hvordan håndtere dine Sikringsskap


•  Forstå at hvis strømmen plutselig går av i et bestemt område av hjemmet ditt, har du sannsynligvis blåst en sikring.

•  Trekk noen apparater på krets, så gå til sikringsboksen og se på innsiden. Du kan vanligvis fortelle hvilken sikring har "blåst" av lysgjennomtrengning under glasset toppen, eller du kan se den tynne metallstripen under glasset er knust. Du må skifte sikringen med en ny en som har nøyaktig samme strømstyrke (eller elektrisk strømførende evne).

•  Slå av hovedstrømforsyningen ved sikringsskapet (vanligvis en spak arm eller en stor vippebryter) før du skrur den gamle sikringen og erstatte den. Når du har installert ny sikring, slå av hovedstrømmen tilbake på. Hvis sikringen går igjen, du har et elektrisk problem i ditt hjem og du trenger for å få en profesjonell til å reparere den. Men det er mer sannsynlig at din krets ble rett og slett overbelastet og ved å koble apparatene på krets du har fjernet overbelastning.

Slik reparerer en Utløst Circuit Breaker


•  Utbedring av en utløst strømbryter er enklere enn du skifter sikring. Bare se for bryteren som er ute av justering med de andre i boksen og flytte den tilbake til justering.

Tips og advarsler


  • Sikringer ofte blåse og breakers tur når noe er plugget inn i en allerede lastet krets og det siste apparatet plugget i er hva som forårsaket overbelastning. Ikke koble alt tilbake inn på samme tid, og du bør ikke trenger å bekymre deg for sikringer blåser.
  • Hold en lommelykt med nye batterier i ditt hjem hvor du kan finne den i mørket.
  • Hvis din hjemme har en sikringsboks, sørg for å holde noen reservesikringer nær sikringsboksen. Du kan få sikringer hjemme og jernvareforretninger
  • Iført gummi såler når du arbeider i sikringsboksen vil bidra til å beskytte deg.
  • Aldri erstatte den gamle sikringen med en som har høyere strømstyrke (du kan forårsake brann).