Hovudside

Naturlige rengjøringsprodukter gjort på kjøkkenet

by Walther

Spare penger, hjelpe miljøet og holde hjemmet ditt trygt ved å rense med hjemmelagde, giftfri rengjøringsprodukter. Du har sannsynligvis allerede har mange av ingrediensene i ditt kjøkken eller vaskerom. Disse hjemmelagde rengjøringsmidler arbeid så vel som kommersielle produkter som inneholder skadelige kjemikalier og giftstoffer, men du må kanskje søke mer albue fett. Bare sørg for å merke dine beholdere slik at du vet hva som er hva når det er på tide å rengjøre.

Bad Cleaner


Lag en skrubbing renere for din badekar og bad vasken ved å helle en halv kopp natron i en glasskrukke og legge nok mild flytende oppvaskmiddel for å danne en tykk pasta. Bruk en svamp til å gni lime inn den skitne overflaten og skyll den ren. Hvis du har left renere, holde den tørker ut ved å legge en teskje av vegetabilsk glyserin og lagre den i en lukket krukke.

Sitron Scrubber


Skjær en sitron i to, dyppe den i boraks og bruke den som en scrubber for vasker, benkeplater og skap. Alkali i boraks vil kutte fett, olje og skitt, mens syre i sitroner vil angripe såpe avskum og hardt vann innskudd.

Banishing Mold


Både tea tree olje og eddik fungerer godt mot mugg. Tea tree olje er dyrere, men går langt; eddik er effektivt, men noen mennesker er satt av ved duften, som til slutt forsvinner. I en sprayflaske, riste opp 2 ts tea tree olje og 2 kopper vann; eller fylle sprayflaske med rett hvit eddik, fortynne det med vann hvis du ønsker. Spray enten renere på mugne områder, la det tørke og tørk av med en fuktig klut. Ikke skyll av overflaten.

Taklinger Toaletter


Duskregn hvit eddik og sitronsaft i toalettskålen og deretter strø i natron. La blandingen sitte i bollen i 10 minutter før du skrubbe bollen med en toalettbørste. Spyl deretter.

Rengjøring av Oven


Fukt bunnen i ovnen, dekke det med en generøs mengde natron, dryss med noen dråper vann og la den concoction sitte over natten. I morgen, bruk en våt svamp med en skvett av flytende oppvaskmiddel for å rydde opp i løsnet gunk.

Window Cleaner


En mild flytende oppvaskmiddel vil bidra til å løse opp voks buildup fra kommersielle vinduet rengjøringsmidler. Riste opp en halv teskje flytende oppvaskmiddel, 3 ss hvit eddik og 2 kopper vann i en sprayflaske. Spray det på glasset og tørk med en tørr, lofri klut eller et papirhåndkle.

All-Purpose Cleaners


Fyll en sprayflaske med en halv teskje vasking brus, en liten skvett flytende oppvaskmiddel og varmt vann fra springen. Rist det før vasking brus er oppløst og påfør med en svamp, fille eller tørkepapir. Alternativt oppløse 1 ts flytende oppvaskmiddel i en liter vann, deretter legge til 1 ts eddik. Fordi eddik vil nøytralisere alkali i såpe, ikke legg det før etter såpen har kombinert med vannet.