Hovudside

Hvordan Kill the Colorado potet bille på min potet Planter

by Walther

Colorado potet bille er oval formet med en stripete oransje skall og seks tan ben. Det tærer på potetplanter ved å spise bladene og raskt sprer seg gjennom en avling eller hage. Den angriper også planter i søtvier familien, for eksempel tomater, paprika og auberginer. Det finnes en rekke naturlige måter å drepe potet biller uten å skade noen av plantene i hagen din. For betydelige angrep eller store avlinger, kan din mest effektive alternativet være insektmidler.

Bruksanvisning


•  Håndplukk bugs fra plantene dine. Skjær toppen av en gallon mugge og fyll den med såpevann. Når du går gjennom hagen din, plukke bugs av plantene dine, og slippe dem inn i mugge. Gjøre runder flere ganger hver uke, og sørg for å fjerne oransje egg klynger på undersiden av bladene også.

•  Innføre naturlige predatorer. Marihønene, stinkbugs og spined soldierbug spise potet biller uten å skade noen av plantene i hagen din.

•  Bruk Bacillus thuringiensis var. tenebrionis. Dette er en naturlig forekommende bakteriesykdom tilgjengelig som en spray løsning til hjem gartnere. Den er effektiv i å drepe Coloradobille larver, men er mindre effektive med voksne insekter. Påfør noen få dager, spesielt når eggene begynner å klekke.

•  Bruk et insektmiddel. Colorado potet biller er kjent for sin høye motstand mot kjemiske insektmidler. Prøv å bruke esfenvalerate, en relativt ny syntetisk insektmiddel som billene har liten motstand mot. Men fordi denne formuleringen er ny, kan biller utvikle resistens mot det i årene som kommer.

•  Prøv Neem olje. Azadirachtin eller Neem olje er en naturlig insektmiddel avledet fra Neem treet. Selv om det anses myk på insekter, har potet biller ikke bygget opp motstand mot det.

Tips og advarsler


  • Holde hagen ren ved å fjerne eventuelle rester. Dette vil fjerne områder hvor potet biller ofte ligge sovende i winter.Plant dine potet planter i forskjellige steder hvert år for å hindre at biller fra å vende tilbake til samme sted.
  • Når du bruker noen av kjemiske insekt, følger de nøyaktige instruksjonene på etiketten for å unngå å forårsake skade på deg selv eller dine planter.