Hovudside

Den billigste Pond Liners

by Walther

Med litt fantasi nesten hvem som helst kan bygge en hage dam billig. Som de fleste hagedammer har vannliljer eller koi i dem, er det viktig at de ikke lekker og la disse vannavhengige planter og fisk høye og tørre. Dam utbyggere kan finne de har en billig dam liner liggende i garasjen eller skur eller kan finne det ved å sjekke avis eller online rubrikkannonser annonser.

Alle priser er basert på våren 2010 estimater.

Kraftig Tarp: Mindre enn $ 50


For grunne dammer, kan en heavy-duty presenning fungerer veldig bra. Det er behov for å henge over kanten minst en fot rundt fordi det har blitt presset til gulvet og veggene i bassenget, deretter trimmet og holdes på plass med stein eller av noen annen foretrukne metode. Fordi tarps forringes over tid, dette er ikke en permanent løsning.

Ark av plast: Mindre enn $ 25


Kraftig plastfolie selges billig ved verftet. Det gjør det til en attraktiv dam liner som grunnen under vannet er synlig, noe som gir dammen en naturlig strøm visuell effekt. Som med duken, må plast å forlenge godt forbi dammen grensen gang på plass. Plastfolie er relativt lett å punktere, så det må håndteres med forsiktighet. Det også, forringes over tid, og må byttes ut.

Vannseng Liner: Mindre enn $ 50


Vannseng liners er veldig holdbare, men de kan være punktert. Forsiktighet bør tas for å fjerne eventuelle skarpe steiner, pinner, eller røtter fra dammen godt før fôr. Levetiden for en vannseng liner bør være lengre enn plastfolie eller en presenning, men det er ikke en ubestemt løsning.

Barnebasseng: $ 20 til $ 50


Et barns plaskebasseng er ganske holdbar og skal vare i mange år som en dam liner. De dyrere bassenger er tyngre plikt og mer langvarig.

Plastic Storage Container: $ 50 til $ 100


Disse beholderne kommer i alle former og størrelser, og blir ofte solgt som et sett. Et sett av fire 70-liters beholdere kan brukes som gripende bassenger forbundet ved hjelp av rennene. Ett enkelt ville gjøre en fin liten lilje eller vann gress basseng. Disse beholderne skal vare i mange år.

Half Barrel: $ 25 til $ 150


Tre (noen kommer pre-foret med plast) eller metall halv fat fungere godt som inn- og over bakken vann funksjoner. Veden råtner over tid, hvis begravet. Metall fat vil rust, så dette materialet er ikke ideelt for fisk, men er greit for vannplanter.

Trau eller Stock Tank: $ 50 til $ 100


Nye, store lager vanning beholdere er ikke billig (en stor 900-gallon polyuretan tank er ca $ 350), men en 100-liters tank kan kjøpes i en butikk for omtrent $ 80. Med litt tålmodighet, kan selv de største brukt tank eller trau bli funnet i rubrikkannonser for mindre enn $ 100. Poly tanks vil vare i flere tiår.

Kasserte Elementer som badekar og parabolantenner: Gratis $ 15


Enhver betydelig element som kan tettes og senket i bakken vil gjøre en fin dam. Disse elementene er uten kostnader og eventuelle hull kan plugges med en god marine fugemasse, som er tilgjengelig for mindre enn $ 15.00.