Hovudside

Fruktbærende trær som tåler Morning Shade

by Walther

Fruktbærende trær som tåler Morning Shade

Frukttrær er ikke typisk skygge tolerant. De trenger sollys for å produsere blomster og frukt. Frukttrær som overlever delvis skygge en tendens til å frembringe liten eller ingen frukt. Men hvis du ønsker å vokse fruktbærende trær i et sted som får morgen skygge og ettermiddagssol, har du noen alternativer.

Morning Versus Afternoon Sun


Forskjellen mellom morgen og ettermiddag solen er intensiteten av varmen. Planter har en tendens til å foretrekke morgensolen til ettermiddagssol fordi intens ettermiddag varme strimler fuktighet fra planter, ofte raskere enn de klarer å fornye det. I tilfelle av frukttrær, som foretrekker full sol, er intens ettermiddagen varme ikke er et problem, så lenge som de er i i det riktige klimasone, og får tilstrekkelig vann.

Treet Alder


Frukttrær vanligvis tåler skygge bedre når de er unge. Denne egenskapen gir et tre en sjanse til å vokse opp store og høye, over hindringer, hvor den har tilgang til mer sollys. Når frukttrær er eldre og frukt fruktbar alder, krever de mer sollys hvis de skal produsere noe frukt. Når du vurderer et sted for treet ditt, kan du oppleve at en voksen treet vil motta tilstrekkelig sol, selv om en sapling ville bare få delvis sol eller skygge.

Pawpaw


Den pawpaw treet er innfødt til østlige Nord-Amerika. Den vokser i skogen story, og i motsetning til de fleste frukttrær, trives i denne skyggen og en del skygge miljø. Formidabel er sjelden funnet i full sol, faktisk foretrakk litt skygge. Men, selv pawpaw trær ikke produsere frukt i dyp skygge. Frukten ligner en banan i smak og tekstur, men formen er mer som en papaya.

Fruit Tree Alternatives


Hvis stedet du har i tankene er for lyssky for et frukttre, og deretter vurdere fruktbærende busker eller busker i stedet. Mange fruktbærende busker er mer tolerante av skygge enn trær, slik som plomme, choke kirsebær, hyllebær, stikkelsbær og rips. Brambles som bjørnebær og bringebær finnes andre alternativer. Disse plantene gjøre det bra i en del skygge, men de trenger litt sol for å være produktiv.