Hovudside

Slik holder Mugg Off Utvendig Wood

by Walther

Mugg er et problem på innsiden av de fleste hjem, men når det vises på utsiden, kan det være enda vanskeligere å vedlikeholde. En av de vanligste måtene å mold og mugg kontroll er luftrensing, men dette er litt mer vanskelig på steder der du ikke kan virkelig styre luften. Det er noen ting du kan gjøre, selv om, som vil hindre mugg og mugg vekst

Bruksanvisning


•  Clear bort eventuelle rester som er på eller nær overflaten av veden. For store dekk, ville det være best å bruke en push kost for å samle store mengder skitt og rusk på en gang. For mindre strukturer eller vertikale flater, bruk en håndkost.

•  Påfør en tre renere til treets overflate. Beløpet du trenger vil variere avhengig av hvilket produkt du kjøper, men bør angis i sine instruksjoner. Pass på å følge eventuelle instruksjoner på selve produktet.

•  Bruk enten push kost eller en skrubb børste til å skrubbe overflaten av treet. Unngå å bruke for mye kraft til tre, eller det kan bli ripet eller skadet.

•  Kontroller at treverket er helt tørt før forsegling eller forsegles på nytt tre. Hvis det ikke er det, må du vente. Hvis du ikke kommer til å forsegle med en gang, dekker hele overflaten i plast, slik at den er beskyttet mot vær og vind mens du venter.

•  Når du er klar til å bruke sealer, røre den grundig, men unngå å riste den. Deretter bruker du en maling valse å påføre et tynt lag med sealer over en liten del av tre overflaten. Hvis fugemasse bassenger, må du gå over det igjen med valsen for å jevne det ut. Gjenta dette inntil hele overflaten av treet er dekket, og deretter tillate at den forsegler tørke som indikert av tetningskuler instruksjoner.

Tips og advarsler


  • Hvis veden er blitt forseglet før, er forseglingen vil vanligvis siste to til tre år, men du kan også gjøre det som kalles en "splash test" på horisontale flater for å teste en eksisterende segl. Pass på at overflaten er helt tørr før du gjør et plask test. For å gjøre testen, fylle en bøtte med vann, og deretter sprute det på overflaten av veden. Hvis vannet perler, og veden ikke er misfarget, deretter den gamle tetningen er fortsatt god.
  • Selv om du har en god forsegling på en treoverflaten, vil rense den regelmessig bidra til å forhindre muggvekst.
  • Hvis mugg allerede har farget overflaten av tre, må du bruke en mugg flekkfjerningsmiddel. Disse er tilgjengelig online og i jernvareforretninger.
  • For svært vanskelige å nå områder, kan det hende du trenger en høytrykksvasker.