Hovudside

Den beste måten å Stake a Tree

by Walther

Den beste måten å Stake a Tree

Trær naturlig utvikle en tykk stamme nær bakken som smalner mot toppen. Dette skaper en sterk stamme som ikke trenger kunstig støtte. Noen ganger et tre trenger litt hjelp når unge, til naturlig vokse en sterk stamme. Som en generell retningslinje, stake bare-rot trær over 8 meter høy og container-vokst og balled og burlapped trær over 6 meter høy. Husk at staking kan også bremse treets vekst hvis igjen på plass lenger enn nødvendig. Fjern alle innsatser innen ett år fra installasjon.

Bruksanvisning


Bare-Root Trees


•  Grav et plantehull omtrent samme dybde som roten ballen av treet og omtrent dobbelt så bred.

•  Sett inn en stake 2 til 4 inches fra midten av plantehull og orientert slik at eierandelen vil være på sørvest siden av treet når plantet. Pund stake i bakken med en hammer, så det er sikkert. Høyden av innsatsen bør være omtrent tre fjerdedeler høyden av treet.

•  Plasser roten ballen i hullet og spre røttene ut for å unngå hemmende. Fylle hullet med jord du fjernet, oppstrammende det lett ned med foten. Vann treet grundig etter planting.

Container-Grown og balled og burlapped Trees


•  Drive to tre eller metall innsatsen i bakken på hver side av treet, noe som sikrer at de ligger parallelt med hverandre i forhold til treet. Sett innsatsen minst 18 inches dyp så den delen av innsatsen over bakken er to tredjedeler av høyden på treet.

•  Fest 12-gauge til toppen av innsatsen, svingete det rundt om og om igjen inntil ledningen er sikker.

•  Sett ledningene inn i en lengde av gummislange. Loop den del av ledningene inne i gummislangen rundt trestammen. Fest den andre enden av ledningen til toppen av bålet, innpakning den rundt inntil ledningen er sikker.