Hovudside

Planting Retningslinjer for Spring: Nordøst

by Walther

Planting Retningslinjer for Spring: Nordøst

Det finnes utfordringer for hagearbeid i nordøst. Men hvis du vet når - og hva - for å plante, kan du ha en avling verdig en Thanksgiving middag. Å høste denne suksessen, skjønt, må du sørge for at jorda er egnet og at det er ingen sjanse for frost. Og, ganske enkelt, må du plante de riktige avlinger og blomster for din sone (kan noen si blåbær, tomater, tulipaner og mais?).

Hagearbeid i det nordøstlige stater er definert av sine vintre, men det betyr ikke at vakre, bugnende grønnsaks og blomsterhager er ikke mulig. Det betyr bare at gartnere, spesielt i New England statene, bør forberede seg på en kort vekstsesong og vet hvordan å maksimere det.

"Når du er hage i New England, må du vurdere om vinteren først," sa Michael Arnum, markedsføring og PR-direktør for Tower Hill Botanic Garden i Boylston, Massachusetts. "Du kommer til å ha seks måneders dvalen."

Steve Jones, eier av Mettowee Mill Nursery i Dorset, Vermont, er enig med ordtaket om ikke å plante før etter Memorial Day. "Du kan sikkert fortsatt få frost i april og mai her. Du kan begynne å forberede jorda i slutten av april eller begynnelsen av mai, og hvis du ønsker å sjanse det, starte planting da. Men vi får frost som sent i sesongen. Du må være en ganske hardfør plante å være i denne sonen. "

Men noen områder innenfor Nordøst stater har også litt mildere - og kortere - vintre, som legger et par uker til vekstsesongen.

"Du virkelig trenger å ta hensyn til planting soner," sier Dr. Chris Sacchi, en professor i biologi avdeling i Kutztown University i Kutztown, Pennsylvania. "For eksempel, min bror i delstaten New York starter hans hage noen uker senere enn I. Jeg bruker 11. mai som siste frost dato, og i gjennomsnitt, det er ganske nøyaktig. Selvfølgelig, andre steder i nordøst og i New England statene, har de en tendens til å plante etter Memorial Day. Noen av mine naboer anlegg i slutten av april, men de tar en risiko. "

USDA nylig lansert nye anlegget hardførhet soner som representerer den gjennomsnittlige årlige ekstreme minimum temperaturer på et gitt sted i løpet av en bestemt tidsperiode, som er en god måle om når - og hva - skal plantes og lengden av vekstsesongen.

Under de nye sonene, den nordøstlige statene varierer fra 3b (-35 til -30 F) i de kaldeste delene av New York, Vermont, New Hampshire og Maine til 7b i det sørlige New Jersey (5 til 10 F).

Sammen med mangfoldet av temperaturer, har regionen en rekke av jord. I New England statene, pleier det å være steinete og sandstrender, mens i New Jersey, Pennsylvania og New York, er jorda mer leire eller kalkstein basert.

"Du kan finne lunter av leire i jordsmonnet rundt her, og som ikke holder vann veldig bra," sa Ginger Pryor, master gartner koordinator ved Penn State University. "Soil testing er viktig, og det er trolig en god idé å sette minst fem prosent organisk kompost i den."

Arnum sier prepping en New England jord er langtrekkende aktivitet. "Det er veldig steinete, så i løpet av årene vil du være i stand til å innhente ut store steiner og legge kalk og organisk materiale for å gjøre det til en rikere jordsmonn. Det tar tid. "

En annen interessant mangfold innenfor denne regionen er mengden sollys. I nordområdene, kan solen skinne for 14 til 16 timer i løpet av sommeren. "Kvaliteten på solen er annerledes enn for stater nærmere ekvator," Jones sa. "Det påvirker planter som løk. Vi kan ha lange dager, men vår direkte sollys kan bare være seks timer. "

Ved å betale oppmerksomhet til vekstsesongen, bør gartnere ha suksess med en rekke avlinger, særlig rot avlinger. Brokkoli, blomkål, grønne bønner, rødbeter, salat og agurker vokse godt. Avlinger som er tøffere å dyrke er honningmelon, asparges, okra, meloner (av noe slag), jordbær og paprika, sier Barbara Murphy, forlengelse pedagog for University of Maine.

Blomster, for eksempel utålmodighet, begonia, syriner, crabapple trær og peoner, trives i dette området. "Jeg prøver å alltid ha en blomstrende plante eller to i hagen min," sier Sacchi. "Jeg starter med krokus, fastetiden rose, pryd jordbær, golden Alexander, iris, kardinal blomst og svart-eyed Susan. De alle fungerer bra her. "

Løkblomster, som tulipaner eller påskeliljer, gjør spesielt godt. "De trenger at seks måneder kald dormancy," sa Arnum. Han foreslår planleggings pærer i høst når nattemperatur holde seg mellom 40 og 50 F. Han foreslår også å plante minst seks uker før bakken fryser, slik som å gi nok tid for pære å starte rooting. Hvis jorda inneholder mye leire (det vil dam opp etter en god regn), legge sand og kompost. Etter den første fryse, dekke pære senger med en lett mulch som vil opprettholde en konsekvent kjølig jordtemperatur.

Mange av disse pærene, for eksempel påskeliljer, tulipaner, calla liljer, tuberose og iris, er også velkommen for en annen grunn - hjorten ikke liker dem. "Hjort vil spise omtrent alt, og det er veldig frustrerende å ha en stor grønnsak eller blomsterhage og miste det til hjort," sier Sacchi. "Og i disse delene av landet, hjort er overalt - selv i nærheten av mange av forstads nabolag."

Også uønskede til Nordøst gartnere er en ny pest - den brune marmorated stinker bug. Innført fra Asia, har denne feilen gått fra en plage for et reelt problem for fruktdyrkere.

"De kom inn i Pennsylvania om fem år siden, og de elsker mat - frukt, paprika, tomater, mais," sier Pryor. "Det er ikke mye som vi har funnet som kan få dem - absolutt ingenting organisk synes å fungere. De skiller ut et enzym som slår en tomat hvit og mais svart. "

Til tross for utfordringene i leire eller sandholdig jord, lange vintre og kortere veksttider, kan hagearbeid i Nordøst være givende - spesielt hvis du husker en selvinnlysende sannhet om hagearbeid og fornyelse. "Hvis noe dør," sier Sacchi, "stikke en ny fabrikk der og la det få en plass i hagen."

Hvor er det beste stedet å kjøpe planter?

"Folk snakker om å drepe planter," sier Dr. Chris Sacchi, professor i biologi ved Kutztown University i Kutztown, Pennsylvania. "Jeg sier, ikke bekymre deg om planter som døde; bekymre seg om planter som lever. Alle har feil. Kjøpe planter fra lokale barnehager eller bondens marked. De har de planter som vil gjøre best i ditt område. "

Som planting sesongen omdreininger opp, gartnere har en rekke alternativer for detaljhandel - barnehager, jernvareforretninger, store boksen butikker, bondens marked, online - og gartnere kan ikke vite hva som er det beste alternativet. Å maksimere suksess, kjøpe planter som er egnet for ditt område og fra folk som kan svare på spørsmål om økende lokalt.

Shopping på lokale bondens marked er et utmerket sted å kjøpe planter av høy kvalitet, bemerker Sacchi. "Lokale barnehager og klima bedrifter er også gode kilder til kvalitet planter og råd om planter som vil lykkes i ditt område," sa han. "Jeg er en stor tro på å støtte lokalt eide virksomheter, ikke bare for fordelene til eiere og ansatte som er bosatt i det samfunnet jeg lever i, men også fordi det er en god del erfaring og kunnskap om hage at eierne og ansatte i disse virksomhetene kan dele med kundene. "

Men mange online barnehager også er kunnskapsrik om lokale vekstforhold og de mest egnede plante alternativer. "Våre kundebehandlere har en stor database med informasjon som kan svare på omtrent alle spørsmål en kunde kan ha," sa Brad Carman, en mester gartner med Spring Hill Planteskoler i Tipp City, Ohio. "Vi vet hva som er de beste plantene, og våre nettsider snakker om planting sonene og har hagearbeid tips. Du kan gå inn i disse store boksen butikker, og personen som jobber i barnehagen kan eller ikke kan ha noen erfaring eller utdannelse i hagearbeid. "