Hovudside

Enkle grønnsaker til å vokse i kjølig vær

by Walther

Enkle grønnsaker til å vokse i kjølig vær

Kjølig vær bør ikke avskrekke deg fra å nyte en dusør på grønnsaker rett utenfor dørstokken. Gi grønnsaker riktig jord, vann og lysforhold, og de kan modnes i en overskyet, kjøligere miljø. Paprika og tomater vil måtte stå for drivhus vokser i slike klima, men mange greener og rotfrukter vil utvikle og trives helt fint. Velg frøvarianter med kortere modnings datoer.

Spinat


Spinat (Spinacia oleracea) ikke gjøre det bra i varmen av sommeren. Det bolter (produserer frø), og bladene blir bitter. Plante det så tidlig på våren som bakken kan arbeidet, og igjen i august for et fall avling. Klima med svært kjølig og overskyet vær gjennom sommeren kan administrere en sommer avling. Avklipt individuelle blader for å spise, snarere enn å trekke hele anlegget, og spinat anlegget vil fortsette å vokse og produsere flere blader. Mate med en lys kompost te og plante den i en rik, sandholdig leirjord.

Swiss Chard


Bladbete (Beta vulgaris) brukes både for sine grønne blader og dens stengel. De fleste varianter er klar til å spise 60 dager etter planting, en kort nok sesong som du kan dyrkes to avlinger over sommeren, eller i det minste en i en svært kjølig klima. Anlegget fra april til midten av juli for påfølgende avlinger på godt gravd, fruktbar jord. Når plantene er ca 6 inches høy, gjelder en organisk komplett gjødsel. Høste ytterste bladene mens anlegget fortsetter å modnes, gi tidlig smak-testing.

Kinakål


Kinakål (Brassica rapa) brukes frisk i salater eller kokt som greener. Den vokser best i et kjølig klima med fuktig jord og minkende dagslys timer og temperaturer, noe som gjør det til en vellykket fall avling.

Hvitløk


Plante hvitløk (Allium sativum) i høst i en rik, godt drenert jord endret med kompost. Det etablerer sitt rotsystem før kaldt vær begynner. Når veksten begynner om våren, holde jorda fuktig og påfør en nitrogengjødsel hver uke fram bulbing begynner. Høste hvitløk når 03:57 grønne blader igjen på anlegget. Slutt å vanne rett før innhøsting for å unngå mugg vekst.

Poteter


Plant denne avlingen (Solanum tuberosum) opp til tre uker før den siste frost, som den kjølige temperaturer vil ikke bry det. Plante settepoteter 4 inches dypt i en sandholdig leirjord. Som topper vokse, legge mer jord, begrave alle, men de beste par inches av grønne vekst. Nypoteter er klare for innhøsting når den topper blomst, men den viktigste avlingen er ikke klar før to uker etter vintreet dør. Grave og spise gjennom vinteren.