Hovudside

Hvordan du rengjør en Chimney Flute

by Walther

Hvordan du rengjør en Chimney Flute

Skorsteinen er en vertikal passasje i skorsteinen som gjør at røyk å flyte opp pipa. Vedfyringen later innskudd fra røyk buildup og kreosot som må rengjøres regelmessig. Unnlatelse av å rengjøre disse forekomstene kan resultere i en betydelig brannfare. Det er ingen prøvd og ekte formel for å vite nøyaktig når du skal rense røyk; se inni pipa jevne mellomrom for å finne ut hvor mye sot har samlet seg. Rengjøring en skorsteinsrøret er ikke en lett oppgave. Før du begynner rengjøring skorstein og røykrør, sørg for at utsiden av skorstein er strukturelt lyd.

Bruksanvisning


•  Sett på sikkerhetsutstyr. Briller, arbeidshansker og støvmaske er et must for rengjøring skorsteinen. Resten du fjerne fra skorsteinen er veldig fine.

•  Fjern demperplate fra innsiden av peisen din. Du må kanskje en lommelykt for å være i stand til å se det ordentlig. Metallet i din skorstein kan være sprø fra gjentatt eksponering for brann varme, så vær forsiktig når du fjerner den.

•  Tape en gammel ark eller éngangsklut sikkert over åpningen av peisen din. Bruk tape eller et annet firma tape.

•  Bruk stigen for å klatre på taket i nærheten av skorsteinen. Du må ta med ledningen skorstein pensel med deg. Du kan kjøpe en skorstein pensel til enhver peis forsyning eller hjemme forbedring butikken. Det finnes en rekke størrelser og typer skorstein børster tilgjengelig; sørg for å kjøpe en som passer akkurat din skorstein.

•  Skyv ledningen skorstein børste ned gjennom pipa og bruke den til å skrubbe sidene av skorsteinen og flue. Skrubbe så langt ned som mulig. Sot og støv vil trolig blåse opp pipa som du skrubbe, slik at du kan ha problemer med å se på poeng, avhengig av hvor lenge det er siden din skorstein ble rengjort.

•  ned stigen og rydde opp i eventuelle rester igjen inne i peisen. Ledningen skorstein pensel skyver det meste av sot og tre rester ned skorsteinen inn i peisen. Bruk butikk vakuum for å rengjøre peisen i seg selv og innsiden rundt spjeldet også.

Tips og advarsler


  • Hvis du på noe punkt føler deg ute av stand til å rense røykgassen fra skorsteinen, ta kontakt med en profesjonell feieren.