Hovudside

Slik fjerner farge fra håndklær til å lage hvite håndklær

by Walther

Fjerne farge fra håndklær til å lage hvite håndklær er mulig, men bare med visse typer håndklær. Mange high-end håndklær bruke blekemiddel og lysekte fargestoffer ment å tåle tung bruk. De er ikke ment å bli brukt med klor blekemiddel, og kan ikke endres sine farger på en attraktiv måte. Fargede håndklær uten spesielle utførelser kan ha sine farger falmet eller fjernet. Det er umulig, men å fjerne farge fra håndklær til å lage hvite håndklær uten å skade stoffibrer minst litt. Fjerne fargen forsiktig vil skape minst skade, og fjerne det strengt vil skape maksimal skade.

Bruksanvisning


•  Slip på et par gamle klær du ikke tankene uhell bleking, et forkle og noen gummihansker. Plasser de tre, plast, 6-qt, kar utendørs på et flatt underlag. Fyll den første kar med 15 kopper varmt vann og 3 kopper klor. Fyll den andre kar med 15 kopper kaldt vann. Fyll tredje kar som anvist av nøytraliserende innpakning.

•  Fukt opp til fire, rene, fargede håndklær med varmt vann. Dukke håndklær i blekemiddel fylte kar. La håndklær suge i blekemiddel i 15 til 20 minutter.

•  Vri håndklær ut, og plassere dem i karet med kaldt vann. La håndklær suge i 5 minutter, og vri dem godt ut.

•  Plasser håndklær i neutralizer karet, og følg emballasje instruksjoner. Vri håndklær godt ut.

•  Plasser de våte håndklær i vaskemaskinen med litt vaskemiddel. Vask håndklær, og kaste dem i tørketrommelen. Tørke håndklær.

•  Gjenta hele prosessen så mange ganger som nødvendig for å fjerne farge fra håndklær og slå dem hvite.

Tips og advarsler


  • Hvis du ikke ønsker å bruke klor blekemiddel, mange forskjellige produkter er tilgjengelig som er laget spesielt for å fjerne fargestoffer fra tøy. Disse produktene er ofte merket som fargefjernere, farge-viskelær eller farge-strippere og alle inneholder natriumhydrogensulfitt som en primær ingrediens. Bruke produktene for å fjerne farger som anvist av emballasjen.
  • Hvis du ikke er sikker på om du kan bruke din håndkle med klor blekemiddel eller hvis fargen har en beskyttende finish, sjekk etiketten. Etiketten skal inneholde all relevant informasjon om rengjøring og kjemikalier. Hvis etiketten er borte, alt du kan gjøre er å avgjøre om håndkle er stygg nok til å være verdt risikoen for å ødelegge.
  • Ikke prøv å bruke klorfritt blekemiddel for å fjerne farge fra håndklær til å lage hvite håndklær. Klor er det som ødelegger farge, og klorfritt blekemiddel regnes som fargesikker, så det vil ikke fjerne fargestoff.