Hovudside

Kvinne Reproductive Oppbygging av en blomst

by Walther

Kvinne Reproductive Oppbygging av en blomst

Kronbladene av en blomst blomstre åpen for å avdekke androecium (hann) og Fruktemne (kvinnelige) deler. Den blomstrer beskytter disse delene, som er nødvendige for reproduksjon av blomstrende plante. De mannlige deler produsere pollen som er nødvendig for å befrukte den kvinnelige deler. Pistil, en kolonne av kvinnelige reproduktive deler, ligger i sentrum av de fleste blomst blomstre strukturer.

Blomstring


Det finnes to typer av Blomst. En blomst som huser både mannlige og kvinnelige deler, inkludert de på rose og lilje, er kjent som en "perfekt blomstre." Den perfekte blomst kan bli befruktet av sine egne deler. Blomster av planter som for eksempel squash og gresskar har alle mannlige eller kvinnelige alle deler. Disse er "ufullkomne blomster" som krever hjelp av sine kolleger for å kunne befrukte blomstre.

Stigma


Stigma er på toppen av den kvinnelige reproduktive system eller pistil på en blomst blomstre. Støvbærer eller anther toppet filamenter av den mannlige reproduktive strukturen omgir stigma. Den anther holder pollen at den mannlige struktur produserer. Stigma utskiller et klebrig stoff som pollen er gjennomført eller blåst bort fra pollenknapper. Pollen blir fanget på dette stoffet før det kan bli båret bort på beina på insekter eller bier. Den holder også pollen fra å bli løftet opp av av blomsten under en vindfull dag.

Stil


Stilen er den fremtredende kolonne som støtter stigma. Det er et rør som stiger ut av sentrum av den blomstre. Pollenkorn eller pollen kjerner skape pollen rør som de graver seg ned gjennom stilen på sin reise for å fullføre reproduksjonsprosessen i eggstokken.

Eggstokk


Pollen reiser ned gjennom stilen til eggstokken på bunnen av blomsten blomstre. Den kvinnelige reproduktive organ eller eggstokk kan inneholde mer enn én ovule. Pollen befrukter ovule eller reproduktiv celle. Når én eller flere ovules (eller egg) i eggstokken er blitt befruktet, vil frøet utvikle og modne i eggstokken. Hvis befruktning prosessen mislykkes, vil blomsten ikke produsere frø.