Hovudside

Hvordan bruke Soft Vann i Hydroponics

by Walther

Hydroponic hagearbeid gir deg muligheten til å kontrollere alle aspekter av plantenes miljø, men det betyr også at du må forstå alle faktorer som påvirker det miljøet. De fleste hydroponic gartnere bruker vanlig vann fra springen til å blande sin næringsstoff løsning, men vann fra springen er ikke universelt konsekvent. I enkelte områder, er vann fra springen veldig myk, på andre områder er det svært vanskelig. Sjekk med din lokale vannforsyning til å bestemme hvor hardt eller mykt vann fra springen er.

Bruksanvisning


•  Bruk en hardt vann test kit for å teste vann fra springen. Hvis resultatet er mindre enn 54 ppm (parts per million), har du bløtt vann og bør justere næringsstoff løsning.

•  Helt tappe næringsstoff reservoar og bland en ny gruppe med nærings-løsning ved hjelp av en konsentrert næringsstoff formulert for bløtt vann.

•  Bruk pH-meter for å teste pH av den nye næringsoppløsning. Bløtt vann har ofte en lavere pH lesing enn gjennomsnittet, så du må kanskje justere pH i den endelige næringsstoff løsning før innføre den til dine planter.

•  Juster pH av næringsstoff løsning. Hvis pH er under 6,0, tilsett 1 til 3 dråper av kaliumhydroksyd. Hvis pH er over 6,5, tilsett 1 til 3 dråper av fosforsyre. Bland godt og re-teste pH. Fortsett å justere inntil pH er mellom 6,0 og 6,5.

Tips og advarsler


  • Myke vann test kits er tilgjengelig i de fleste jernvareforretninger. Hvis du ikke finner en, ring din lokale vann avdeling og be om en vannkvalitet rapport.
  • Sjekk kalibrering av pH meter regelmessig. Hvis du mistenker at det er noe som gir deg unøyaktige målinger, dobbeltsjekke resultatene med en flytende testsett eller pH-strips.