Hovudside

Hvordan identifisere en Holly Tree

by Walther

Holly trær er populære landskapsplanter fordi de gir en fargeklatt i vintermånedene. Trærne er evergreens som vises som grønne busker eller trær under varme måneder og produserer fargerike bær i vintermånedene. Selv om det er over 300 forskjellige arter av kristtorn, identifisere en kristtorn er ikke alt som er vanskelig på grunn av sin farge og form på bladene.

Bruksanvisning


•  Undersøk overflaten av bladene for en tykk, voksaktig utseende. Dette tykke beskyttende lag på overflaten av bladene fungerer som en fuktighetsbarriere som holder vannet i de kalde tørre måneder. Alle kristtorn trær har denne voksaktig formasjon på de beste sidene av bladene.

•  Se etter mørkegrønne planter med masse blader. Dette gjelder spesielt hvis det er vinter, siden kristtorn treet ikke felle bladene. Dette gjør identifisering kristtorn trær i løpet av vinteren mye enklere enn om sommeren.

•  Undersøk bladkantene for å se om de har skarpe poeng. Selv om ikke alle kristtorn tre bladene har skarpe blader, de fleste av dem gjør. Utseendet av disse punktene sammen med en krøllet blad kanten er en nesten sikker indikasjon du har identifisert en kristtorn.

•  Se etter en plante som har lyse røde bær i vintermånedene og små hvite blomster i sommermånedene. De røde bær er det mest særegne ved Holly Tree og vokser i klynger langs stengler.

•  Se etter en kort tre, ca 6 meter høy, med en enkelt stamme. Holly trær kan vokse mye høyere enn dette, men de kortere trær er lettere å undersøke og identifisere. Det er også kristtorn busker som vokser fra flere stengler, men kristtorn treet vokser fra en enkelt stilk som begynner som grønn og svinger til grå som treet aldre.