Hovudside

Hvordan å dyrke tomater i Pots

by Walther

Hvordan å dyrke tomater i Pots

Tomat er en av de beste grønnsakene til å vokse i potter. Du kan vokse store planter i store potter, små i mindre beholdere, gruppere dem med andre planter eller ha dem smitte over kantene av sine potter eller sti ned i hengende, frukt kaskader. Denne måten kan du dyrke tomater dekorativt i hagen, på terrasser og selv i små områder som balkonger og blomsterkasser. Her er litt informasjon om hvordan du kan dyrke dine tomater i potter.

Bruksanvisning


•  Tomater trenger full sol, rik jord og rikelig med vann. Sørg for at pottene har god drenering slik at jorda ikke bli våt. Plassere potter hvor de vil være lett tatt vare på og hvor kan du pleier dem komfortabelt. Innsats og knytte høyere planter for å holde dem ryddig. Sørg for at etterfølgende planter ikke henge på bakken. Hvis du ikke har mye plass, vokser noen av de mindre vekstsorter som faktisk er merket 'patio tomater'. Det finnes også varianter beregnet på å vokse i hengende potter. Velge et utvalg som passer ditt klima og dine preferanser i smak, størrelse av frukt eller farge. Det er hundrevis å velge mellom.

•  En ting som kan hjelpe hvis du er voksende dine egne tomater er å forstå at en "determinate" variasjon er en som bare vil vokse til ca 3 'høy før beskjæring og vil tilby tomater for et par uker, og da vil det være ferdig . De 'ubestemte' varianter produsere mye større planter - som kan vokse til 12 'høy så de trenger masse plass - men vil holde fruiting i opptil tjue uker. Bedre for hjemme gartner er gruppen av "semi-determinate 'varianter som vil beskjære for ca fire til seks uker, og vil vokse nærmere 05:56 meter høy.

•  Fordi de er i stand til å heie fra stilkene tomater kan faktisk være plantet dypt. Så, hvis anlegget er lang og leggy, plante den i en større pott så jorda når opp til en tomme eller to under de nederste bladene.

•  Big matere, vil dine tomater pris på å bli matet lett og ofte. Hvis du mate plantene dine halve beløpet oppført på retninger, kan du gi dem mat regelmessig uten frykt for overfôring eller brenne røttene. Du kan bruke forhåndsblandede vegetabilske matvarer eller mate plantene dine organisk med fisk emulsjon.

•  Hold et øye for bladlus og hvitt fly. Disse to suger insekter kan skape kaos på tomatplanter. Hvis du ser klynger av bladlus organer samle på sårbare shoots eller skyer av små hvite flygende insekter favoriserer undersiden av tomatblader, vaske dem med en sterk eksplosjon av vann. Spray med insekt såpe. Unngå å bruke giftige insektmidler på edibles som tomater. Ikke-giftige metoder vil holde plagsomme insekter ned hvis du vasker plantene regelmessig. Men være vedvarende som insektene kommer tilbake.

•  upsidedown eller opp ned tomat planter er den nyeste populære varen som selges for tomatdyrking. Disse planters kan spare plass og vokse lykkelige planter. Men pass på at de er sannsynlig å tørke ut veldig fort i varm sol og, til tross for hva annonsørene si, voksende små voksende varianter er den eneste måten å sørge for at plantene dine vil vokse med tilstrekkelig rot plass. De fleste som har brukt disse pottene rapporterer at plantene vokse for en kortere tid, og de fleste av pottene er ikke veldig holdbare.

•  Det er å si om hvordan å dyrke tomater i potter mye mer, men dette burde gi deg de viktigste grunnleggende. Med litt forsiktighet, kan du dyrke en fantastisk avling av tomater i en rekke potter.