Hovudside

DIY: Alarm Systems for Home

by Walther

Gjør det selv sikkerhetssystemer gjør mye fornuftig, spesielt hvis du er på et budsjett og ikke ønsker bekostning av å ansette en profesjonell elektriker. En rekke omfattende systemer er tilgjengelige, mest for en svært rimelig pris. Hver DIY alarm er forskjellige, og noen kan ikke fungere godt med din hjemme. Utføre noen enkle beregninger før du kjøper - opplyse hvor mange innganger hjemmet ditt har, om noen spesifikke rom krever dekning og gode plasseringer for alarmer som trapper eller rom med safe. Derfra trenger du bare å bestemme hva slags system som fungerer best.

Enkle Systems


Enkle systemer innebærer grunnleggende utstyr som er utformet for å bli plassert i nærheten av en dør, vindu eller gangvei og avgir en høy lyd når en inntrenger aktiverer det. De benytter en av flere ulike typer teknologi. Magnetiske alarmer, for eksempel operere på en lukket eller åpen krets: Du fester en sensor til kanten av din dør eller vindu og en tilsvarende sensor på rammen slik at de to halvdelene berører hverandre når døren eller vinduet er lukket. Når du åpner portrom, vil alarmen aktiveres. Bevegelsesdetektorer bruke laser eller lys, utslipp fra en sensor og plukket opp av en annen. De er plassert i innkjørsler eller i haller; når en inntrenger går av, forstyrrer han bjelken og setter av alarmen. Enkle systemer er ekstremt billig - tilgjengelig for bare noen få dollar på Radio Shack eller lignende butikker - og kan installeres i løpet av minutter. Ulempen er at de ofte gjør litt mer enn å lage støy, og innbruddstyver kan deaktivere dem svært raskt.

Komponenter


Mer omfattende sikkerhetssystemer kan dekke et helt hus, ved hjelp av avansert teknologi som innbruddstyver ikke kan beseire så enkelt som enkle systemer. De vanligvis består av tre grunnleggende komponenter: dør og vindu alarmer som aktiverer når noen bryter et portrom; bevegelsesdetektorer som bruker radar, infrarødt lys eller trykkplatene for å oppdage når noen beveger seg over et gitt område; og en kontrollboks som holder systemet slått, aktiverer alarmen, kontakter politiet eller brannvesenet (i noen tilfeller) og lar hus for å slå systemet på og av. DIY systemer krever at du utføre noen grunnleggende målinger i ditt hjem før du installerer dem: å merke seg hvor mange plasser og innganger du ønsker å dekke, og hvor mye avstand ligger mellom hver spot.

Fast vs. Wireless


De ulike komponentene i en mer sofistikert alarm system trenger å holde kontakten med hverandre, noe som kan tilrettelegges på en av to måter. Kablede systemer bruker kabel går gjennom veggene (eller av og til langs gulvbordene) for å forenkle disse tilkoblingene. De krever vanligvis faglig kompetanse og er normalt ikke gjør-det-selv-jobber, med mindre du vet noe om kabling. Trådløse sikkerhetssystemer på den annen side, bruker radiobølger for å holde knyttet til hverandre. Følgelig, de trenger ingen ledninger, og kan installeres bare ved å skru dem til veggen og slå dem på. Hvis du velger en trådløs DIY system, sørg for å holde batteriene av hver komponent up-to-date og sjekke utvalget av hver komponent, slik at den kan kommunisere med resten av systemet effektivt.