Hovudside

Sikkerhet av sparepærer

by Walther

Sikkerhet av sparepærer

Kompakt fluorescerende lyspærer, eller CFLs, er et populært utvalg av lyspære kjent for å være mer energieffektive enn tradisjonelle glødepærer. Ifølge Underwriters Laboratories, CFLs bruker bare to tredjedeler energi av glødepærer og varer opptil 10 ganger lenger. Selv populært, har det vært en rekke bekymringer om sikkerheten av CFLs.

Historie


CFLs økte dramatisk i popularitet på 2000-tallet som bekymring for klimaendringer og prisen på energi intensiveres. Men med deres økt bruk kom spørsmål om mulige farer sikkerhets av pære, spesielt rundt den lille mengden av kvikksølv i pæren, samt hva som skjer når CFLs dø. Når CFLs brenne ut, er deres utløps vanligvis mer dramatisk enn tradisjonelle pærer, med CFLs ofte gjør spratt lyder, emitting en lukt og enda noen ganger slippe røyk.

Betydning


Sikkerhetsmessige bekymringer om CFLs har potensial til å forsinke salget, bremse spredningen av en verdifull energieffektiv teknologi. Disse bekymringene har lede en rekke organisasjoner, inkludert Writers Laboratories og US Department of Energy, for å ta sikkerheten til CFLs direkte.

Spesifikasjoner


CFLs gjøre inneholde noen kvikksølv, men mengden er veldig liten og utgjør liten fare for brukerne. Ifølge nettstedet CFL Fakta og myter, inneholder typisk feber termometer 100-600 ganger så mye kvikksølv som en enkelt CFL. Som for sine dramatiske dødsfall, mens CFLs gjøre brenne ut på en måte som skiller seg fra vanlige pærer, ifølge Environmental Protection magasinet og nettstedet The Renewable Planet, er dette helt normalt og forårsaker ingen ekstra brannfare. Faktisk, i bunnen av en CFL inneholder et spesielt flammehemmende materiale.

Misforståelse


Fordi CFLs inneholder kvikksølv, har dette ført til vanlig oppfatning at deponering av pærene vil skape en miljøfare, en som til slutt vil redusere helse. Ifølge CFL Fakta og myter nettstedet, er kvikksølv faktisk klassifisert som farlig gods av US Environmental Protection Agency og bør resirkuleres, ikke kastes. Men selv om pærene ikke resirkuleres, elektrisitet lagret på grunn av deres energieffektivitet faktisk betyr at deres bruk forskyver kvikksølv som ellers ville bli produsert ved kraftgenererende anlegg.

Advarsel


Ifølge Underwriters Laboratories, hvis en CFL pære er ødelagt, flere sikkerhetsregler bør følges. Først bør et vindu åpnes, og rommet skal forlates i 15 minutter mens det airs ut. Deretter bør fragmentene tørkes opp med en våt klut eller feid opp med kost - ikke støvsugd - og kastes. Støvsugeren skal da vaske hendene.