Hovudside

Ideer for oppbevaring av mat

by Walther

Ideer for oppbevaring av mat

Kjøpe mat i bulk er en effektiv måte å spare penger på matbudsjettet hver uke. Tørrmat på riktig måte og under de rette temperaturene sørger for deres sikkerhet, smak og næringsinnhold. Kjøpe en rekke råvarer, kjøtt eller andre matvarer som du kaster fordi du ikke klarte å notere utløpsdatoen eller å planlegge måltidene rundt elementet er en sløsing med penger.

Pantry


En pantry er det beste stedet å oppbevare hermetikk og tørrvarer, som for eksempel pasta, ris, tørre bønner og andre produkter. Mange spiskammers har justerbare hyller til å lagre bokser med mat og høye kornblanding boksene i hyllene som passer deres høyde. Hold kurver eller plast lagring beholdere i pantry å holde små elementer, for eksempel drikke mikser, krydder pakker, små esker med pudding eller gelatin mikser. Rotere de eldre elementer i fronten slik at du bruker dem først når du legger til nye elementer. Hvis du kjøper tørre varer i bulk, som for eksempel ris, pasta, mel, sukker eller cornmeal, ta dem ut av originalemballasjen, og lagre dem i metall, glass eller plast lufttette beholdere med lokk. Hermetikk vanligvis er trygge å spise i mange år, men for den beste smaken og ernæringsmessig verdi, bruke dem innen et år. Sjekk etiketten på originalemballasjen for tørre varer, noen er trygt for tre måneder opp til ett år. Holde temperaturen i pantry mellom 50 og 70 grader F for optimale forhold. Kjøp bare det du vet du vil være i stand til å bruke før den utløper, for å unngå avfall.

Refrigertation


Kulde er best for lagring av egg, kjøttpålegg, melk og krydder allerede åpnet. Det holder kjøtt og frisk frukt og grønnsaker trygt i tre til fem dager avhengig av variasjon. Riktig temperatur for å opprettholde sikkerheten for mat inne i et kjøleskap er mellom 34 og 40 grader F. Hold mat dekket i kjøleskapet med plastfolie, aluminiumsfolie eller i en lufttett beholder. Dette beskytter dem ikke bare fra matbårne bakterier, men også holder dem fra å absorbere kjøleskap lukt. Lagre leftover mat i kjøleskapet innen to timer å tilberede dem for å unngå bakterievekst. Hvis du ikke vil være i stand til å bruke kjøtt innen sju dager etter kjøpet, fryse den for senere bruk.

Fryser


Den ideelle temperaturen for å fryse mat er null grader F eller lavere. Alltid ta kjøttet ut av originalemballasjen, som det ikke er lufttett, og kjøttet utvikler raskt fryseskader. Pakk den godt inn i heavy-duty aluminiumsfolie, bruker vakuumpakking, fryser papir eller legg den i en fryser container. Merk alltid fryser pakker med dato, type mat og mengde, slik at du bruker de eldste dato først. Kjøpe mat i kvantitet ikke spare penger hvis du ender opp med å kaste bort utgått mat med jevne mellomrom.