Hovudside

Hva er den beste jord for dyrking av orkideer?

by Walther

Hva er den beste jord for dyrking av orkideer?

Velge den beste jorda for en orkidé anlegget, avhenger av flere faktorer. Disse omfatter type anlegg, typen av potten og hyppigheten av vanning. Andre faktorer, såsom kostnader og holdbarhet, er også viktig. Svært få typer orkideer vil vokse godt i potting jord brukes for typiske potteplanter. Vanlig brukte potting materialer for orkideer inkluderer bark, Sphagnum mose, perlite og forskjellige syntetiske produkter. Hver av disse materialene har fordeler og ulemper.

Bark


Billig, lett og allment tilgjengelig, kommer orkide bark i biter som spenner fra størrelse med en valnøtt til størrelsen av en ert. Biter i snitt 1 cm i diameter fungerer godt for de fleste typer orkideer. Bark brytes ned ved bruk, imidlertid, og må skiftes ut om hver åtte måneder til ett år.

Sphagnum Moss


Spahgnum mose brukes for orkideer som trenger over gjennomsnittet fuktighet, for eksempel paphiopedalums (tøffelen orkideer). Det varer i lang tid, noe som reduserer behovet for å re-potten. Når det tørker ut, kan torvmose være vanskelig å re-vått.

Perlite


Perlitt, et mineralprodukt, er svært porøse, noe som gjør den både lett og en god absorber med vann. Det brytes ikke ned som mange organiske materialer. Dens største ulempe er koste.

Syntetiske produkter


Syntetiske produkter for potting orkideer inkluderer leire klinkekuler, vinkorker og selv Styrofoam pakking peanøtter. Mens de er relativt billig og lett tilgjengelig, den største ulempen til disse produktene er deres tendens til å tørke ut for raskt. Orkideer potte i dem kan trenge vanning nesten daglig.

Betraktninger


Orkideer i plast potter med en naturlig pottingmateriale som Sphagnum mose vil trenge mindre hyppig vanning. Orkideer i leire potter med et inert materiale som leire klinkekuler vil trenge hyppigere vanning. Nybegynnere drepe flere orkideer uegnet vanning enn av noen annen feil.

Expert Insight


Se etter bark selges spesielt for dyrking av orkideer. Bark solgt for mulch kan inneholde skadelige forurensninger, og kan havnen insekter.