Hovudside

Kan Snapdragons & Stemorsblomster tåler en vinter Freeze?

by Walther

Kan Snapdragons & Stemorsblomster tåler en vinter Freeze?

Stemorsblomster (Viola x wittrockiana) og løvemunn (Antirrhinum majus) er ofte blant de første bud om våren. Begge er allment tilgjengelig som utplantingsplanter og se sjarmerende gjemt i blandede blomsterbed eller plassert i blandede eller individuelle potter. Både stemorsblomster og løvemunn er kalde tolerant, selv om de ikke vil overleve uvær.

Klassifisering


Begge løvemunn og stemorsblomster er ømme stauder i milde klima. Løvemunn er hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 7 til 10, mens stemorsblomster er hardføre i USDA sone seks til 10. I disse klima, er plantene ofte plantet i høst. De blomstrer fra vinter til vår før gi etter for sommervarmen. I kjøligere klima nord for USDA sone 6 og 7, er plantene vokst som hardføre stauder. Selv om de tåler litt kulde, kan de ikke overleve alvorlig vintervær.

Temperaturer


Du har kanskje sett stemorsblomster eller løvemunn blomstringen gjennom snøen, og de tåler ganske kaldt vær. De kan håndtere en lett frost, som er mellom 28 og 32 grader Fahrenheit, ganske vellykket. De kan også overleve en hard fryse, noe som er 28 F. Begge løvemunn og stemorsblomster kan overleve korte perioder av 20 F vær, men de vil trolig lider frostskader. David Goforth of the North Carolina Cooperative Extension sier stemorsblomster kan overleve opp til åtte timer ved 10 F. Lengre perioder med svært kalde temperaturer vil drepe dem.

Beskyttelse


Stemorsblomster og løvemunn svarer godt til en lys mulch. Strimlet barnåler, flis eller til og med ugress halm holder dem varme og hjelper dem å overleve kaldt vær. Du kan også kaste ark av plast cloches eller landbruks stoff over plantene. Pottestemorsblomster og løvemunn er lettest å håndtere. Bare flytte pottene innendørs eller i et beskyttet garasje under uvær.

Anbefalinger


I milde klima, kan du enkelt plante stemorsblomster og løvemunn i høst å blomstre hele vinteren. Hvis en kuldeperiode truer, kan de være beskyttet med mulch eller et stoff som dekker. For nord gartnere, men vokser løvemunn og stemorsblomster er mer komplisert. Hvis du planter dem i høst, mulch dem godt. De vil deretter blomstre tidligere på våren, hvis de overlever, enn de ville gjort med våren planting. Problemet er at de ikke kan overleve. Nordligste gartnere velger å plante disse blomstrende stauder tidlig på våren i stedet for å risikere å drepe dem over vinteren.