Hovudside

Hvordan kan et Radon Test arbeid?

by Walther

Introduksjon


Ifølge Environmental Protection Agency, er radon forurensning den nest største årsaken til lungekreft i USA, hevder mer enn 20.000 liv per år. Radon, en gass produsert ved nedbrytning av uran, kan gjøre sin vei inn i en bygning gjennom sprekker i fundamenter, vegger og gulv, og vanntilførselen. Som radon er smak- og luktfritt, er den eneste måten å oppdage det gjennom en radon test.

Passive tester


Passive radon tester operere uten elektrisitet. Disse kan kjøpes i butikkene. Det finnes et antall passive tester for å velge mellom.

Trekull beholdere absorbere radon inn i et kull plate. Beholderen blir deretter sendt til et laboratorium, hvor radon utslippene fra kull kan måles. Det er også en kull væskescintillasjons-enheten, noe som gjør det mulig for radon partiklene som skal slås inn i lyset, og deretter målt.

En annen type passiv test er en alfa spordetektor. Alfa-partikler som avgis ved radon etse inn i et ark av plastfilm. Teknikere kan lese nivå av radon kontaminering ved å telle partikkel spor.

Elektriske ion detektorer er vanligvis tilgjengelig gjennom et laboratorium. Disse kommer i form av Teflon plater som er statisk ladet. Radon ioner treffer platen, og dermed redusere sine kostnader. Mengden av radon forurensning kan deretter måles på grunnlag av det reduserte kostnader.

Aktive tester


Aktive radon testene inkluderer kontinuerlig radonmålere eller kontinuerlige arbeidsnivå skjermer. Disse kan kun brukes av en profesjonell. Aktive tester kjøres på elektrisitet og er bra for å overvåke langsiktige trender i radon forurensning. Disse brukes ofte ved måling av radonnivå i hjemmet når du forsøker å selge det eller etter en kortvarig test er gjennomført for en grundigere analyse.

Gjennomføre en Radon Test


Radon tester fungerer best når den er plassert på det laveste nivå i en bygning, slik som kjelleren, hvor radon er den mest utbredte. De bør også bli gjennomført i rommet som er oftest brukt. Kortsiktige tester spesielt operere best når lite luft er tillatt fra utsiden. Disse bør plasseres høyt nok fra gulvet slik at de ikke kan bli slått over, kaste av resultatene.

Radon Reduction


Noe over 4 pCi / L (pico Curies per liter) av radon er ekstremt farlig. Det må da tas for å redusere radoninnholdet i en bygning. Ansette en entreprenør som er opplært i radonreduksjon kan tilby en god sjanse for å lykkes. De kan installere et ventilasjonssystem, samt forsegle eventuelle sprekker i områder som kan tillate radon inne.